Life

Ce nu-l lăsa Elena Ceaușescu să facă pe Nicolae: “Este o mare nenorocire”

Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a povestit cum s-a întâlnit cu sora lui Nicolae Ceaușescu și ce i-a dezvăluit aceasta.
05.10.2021 | 12:23
Ce nul lasa Elena Ceausescu sa faca pe Nicolae Este o mare nenorocire
ADVERTISEMENT

Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a întâlnit-o în urmă cu mulți ani pe Elena Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceaușescu. Astfel, acesta a aflat amănunte despre relația pe care o avea fostul președinte cu familia sa.

Aceasta a mărturisit că Elena Ceaușescu i-a interzis soțului ei să vorbească cu rudele. Se temea că l-ar putea influența.

ADVERTISEMENT

Înaltpreasfinţitul Calinic a spus că după dialogul purtat a fost extrem de uimit și a simțit un sentiment de milă față de Elena Bărbulescu.

Ce nu-l lăsa Elena Ceauşescu să facă pe Nicolae: “Este o mare nenorocire”

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Elena Ceaușescu și-a influențat soțul în aproape toate deciziile pe care acesta le-a luat. Înaltpreasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a povestit un episod care l-a marcat, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mulți ani, acesta a întâlnit-o pe Elena Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceaușescu, iar aceasta i-a povestit ce se întâmpla în familie.

Înaltpreasfințitul Calinic a cunoscut-o pe Elena Bărbulescu la o mânăstire.

“Am intrat la mănăstire, în drum spre Muscel, ca să mă închin la Sfânta Filoteia și să las un pomelnic pentru familia noastră.
Dintr-o dată, mi-a sărit în ochi chipul fratelui său, Nicolae Ceaușescu, cu care semăna leit. (…)
– Părinte Calinic, am vrut să te cunoaștem și să-și aducem câte ceva pentru mănăstire. Așa am învățat de la mama. Când mergi la mănăstire să duci, nu să apuci!
Mare mi-a fost surpriza când au adus tot felul de alimente, făină și vin pentru slujbă”, a povestit Înaltpreasfințitul Calinic, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

De ce nu-și vedea Nicolae Ceaușescu rudele

Elena Bărbulescu i-a mărturisit în una dintre vizitele sale că era tare mâhnită pentru că nu își putea întâlni fratele. Cumnata sa îi interzis acestuia să-și vadă rudele, pentru că acestea ar fi putut să aibă o influență asupra lui. Confesiunile femeii l-au lăsat fără cuvinte pe Înaltpreasfinţitul Calinic.

“Foarte rar am ocazia să mă întâlnesc cu fratele meu. Nu-l lasă Elena Ceaușescu să vorbească cu nimeni dintre rudele noastre și nici cu frații și cu surorile. Face un mare scandal și nu-l slăbește din ochi. Doar când vine la Scornicești, mai reușesc, din când în când, să mai schimbăm câteva vorbe și atunci pe furiș, când nu ne zărește ea. A pus picioarele pe capul lui. Este o mare nenorocire.

ADVERTISEMENT

Am rămas uimit. Mă uitam cu milă la sora lui Ceaușescu care îmi făcea confidențe, cu mare părere de rău, că lucrurile nu se vor mai îndrepta. 

La București, când mergem să ne vedem părinții, nu-mi pot vedea fratele, continuă Elena Bărbulescu, pentru că interzice tuturor să stea de vorbă cu noi, refuzând să ajungem la părinții care erau găzduiți la Casa prezidențială de pe strada Primăverii”, a fost dialogul dintre cei doi.

Mai târziu acesta a înțeles că femeia prevestea ceea ce a urmat.

“Sunt schimbări politice în jurul nostru. Nici noi nu vom scăpa. Să ne grăbim cu lucrările la Mănăstirea Brâncoveni. Barem asta să rămână după noi”, i-a mai mărturisit femeia.

ADVERTISEMENT