Sport

Ce nu s-a văzut la conferința de presă a familiei lui Novak Djokovic. Declarațiile în limba sârbă, răsplatite cu aplauze de ziariștii locali! Momentul delicat, care a pus capăt conferinței!

Familia lui Novak Djokovic s-a dat în spectacol la Belgrad, într-o conferință de presă în care s-a vorbit predominant limba sârbă, iar jurnaliștii din țara numărului 1 mondial au avut prioritate la întrebări și aplauze.
10.01.2022 | 17:34
Ce nu sa vazut la conferinta de presa a familiei lui Novak Djokovic Declaratiile in limba sarba rasplatite cu aplauze de ziaristii locali Momentul delicat care a pus capat conferintei
ADVERTISEMENT

Imediat după anunțul autorităților de la Antipozi, că Novak Djokovic va putea să-și apere titlul cucerit anul trecut la Australian Open, familia tenismenului a organizat o conferință de presă.

Mama, tatăl, fratele și unchiul tenismenului au răspuns întrebărilor jurnaliștilor sârbi, în limba natală, au legitimat jurnaliștii străini și au încheiat evenimentul în momentul în care au fost puși în încurcătură.

ADVERTISEMENT

Srdjan Djokovic, aroganțe la adresa autorităților australiene: ”Să inventeze un joc nou, dacă vor să fie cei mai buni din lume”

Novak Djokovic a fost ”reabilitat” de autoritățile din Australia și a primit dreptul de a evolua la primul turneu de Grand Slam al anului, la care, de altfel, s-a impus de nouă ori de-a lungul timpului, ultimele trei victorii fiind consecutive. După ce au lansat o serie de acuzații halucinante, că numărul 1 mondial s-ar fi aflat în detenție la Melbourne, sau că polițiștii urmau să-l aresteze și ulterior să-l deporteze, familia lui Nole a organizat o conferință de presă.

Majoritatea participanților au fost jurnaliști sârbi, dar și câțiva ziariști din străinătate, aceștia fiind tratați cu o ușoară aroganță de familia tenismenului.

ADVERTISEMENT

Tatăl și fratele lui Nole, Srdjan, respectiv Djordje, au ignorat în prima parte întrebările jurnaliștilor străini, răspunzând întrebărilor reprezentanților mass-media din Serbia, iar declarațiile acestora au fost aplaudate la scenă deschisă de ziariștii din țara liderului mondial.

”Novak nu s-a lăsat îngenuncheat, nu va fi niciodată aruncat în genunchi. A fost greu, dar Novak are un psihic extraordinar, este un tânăr fantastic care nu a jignit niciodată pe nimeni. A ajutat pe toată lumea. Ei credeau (autoritățile australiene – n.r.) că sunt dăruiți de Dumnezeu și nu credeau că cineva dintr-o țară mică ar putea fi cel mai bun în acest sport burghez al lor.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine este pentru ei să inventeze un joc nou, dacă vor să fie și cei mai buni din lume. Novak a respectat pe toată lumea din țara lor. Tenisul este dragostea lui și au vrut să-i ia asta. Au eșuat pentru că legea și justiția au câștigat. Judecătorul a arătat care au fost acțiunile sale, Novak nu a fost niciodată identificat drept vinovat. A fost fantastic, au urmărit doar faptele și au luat singura decizie corectă.

Mulți dintre cei din tenis care nu i-au oferit sprijin, precum Kyrgios, erau de partea lui. Pentru că știau că Novak avea dreptate. Isner, Connors, Brad Gilbert, Murray, mulți alții, toți erau de partea noastră. Nu avem nimic împotriva poporului australian. Există un singur soare, întruchiparea bunătății, întruchiparea a tot ceea ce poate avea o ființă umană. Vreau să știți că Novak și familia lui nu vor fi niciodată îngenunchiați”, a spus Srdjan Djokovic, tatăl tenismenului.

ADVERTISEMENT

Djorde Djokovic i-a trimis la ”plimbare” pe jurnaliștii străini încheind brusc conferința de presă. Ce l-a deranjat

Întregul eveniment de la Belgrad organizat de familia jucătorului de tenis s-a derulat sub o aparentă stare de bună dispoziție. Familia lui Nole, având suportul jurnaliștilor locali s-a dat în spectacol.

Abia în ultima parte a conferinței au avut cuvântul și jurnaliștii străini, dar totul s-a încheiat în momentul în care fratele lui Novak, Djordje a fost chestionat cu privire la ”presupusa” infectare a tenismenului din luna decembrie. Sportivul a declarat că a fost testat pozitiv pe 16 decembrie. Însă, fotografii cu el participând la mai multe evenimente publice, ba chiar premiind tineri jucători de tenis au fost făcute publice a doua zi, pe 17 decembrie.

”Această conferință de presă să încheie aici”, a decretat fratele liderului mondial. Acesta a mulțumit încă odată, în limba sârbă, jurnaliștilor locali, după care, alături de ceilalți membri ai familiei, îmbrățișați, au cântat o melodie patriotică – ”Vin din Serbia, nu o voi părăsi niciodată”, în uralele ziariștilor locali.

ADVERTISEMENT