Fotbal intern

Ce nu s-a văzut la TV. Ante Puljic, comportament de căpitan la primul meci de la revenirea pe Ștefan cel Mare. A răguşit strigând la coechipieri!

28.09.2019 | 16:30
Ce nu sa vazut la TV Ante Puljic comportament de capitan la primul meci de la revenirea pe Stefan cel Mare A ragusit strigand la coechipieri

Ante Puljic a fost cel mai așteptat jucător din ultimii ani de către fanii dinamoviști. Conducătorii au știut asta și au făcut eforturi pentru a-l aduce și ca să-i calmeze pe suporterii extrem de nervoși după ce Dinamo ajunsese pe ultimele locuri în clasament.

Când a semnat cu Dinamo, Puljic a mulțumit și a dezvăluit că în primul rând suporterii l-au convins să se întoarcă. Și el nu putea să-i dezamăgească la primul său meci în Casa Pariurilor Liga 1 în acest sezon, care a coincis și cu revenirea pe stadionul din Ștefan cel Mare. S-a descurcat foarte bine în apărare și a marcat și golul victoriei cu FC Voluntari.

Dar ceea ce nu s-a văzut la televizor și nici din tribune este felul în care s-a comportat pe teren în relațiile cu ceilalți fotbaliști. Închizătorul croat este un adevărat lider și  un ajutor de nădejde pentru căpitanul Dan Nistor. El vorbește tot timpul cu ceilalți jucători și încearcă să-i ajute cu experiența lui. Chiar dacă uneori mai trebuie să și țipe. Practic, la finalul meciului cu Voluntari fundaşul era răguşit de cât strigase la ceilalţi coechiperi! Şi-a intrat cu adevărat în rol mai ales în ultimele 20 de minute, când Dinamo a rămas cu un om în minus după eliminarea lui Sorescu. Linia de mijloc mai ales a fost ţinta predilectă a indicaţiilor croatului, care le cerea în permamenţă  colegilor să coboare cu jucătorii Voluntariului. Nici căpitanul Nistor nu a fost menajat de fundaş, care l-a poziţionat în teren de fiecare dată când i se părea că acesta îşi uita sarcinile defensive! Prezența sa pe teren este benefică atât ca fotbalist, dar și ca atitudinea de învingător pe care o transmite în rândul colegilor.

Puljic a trecut în cariera sa pe la cluburi ca Zadar, Lokomotiva Zagreb, Dinamo Zagreb, Gent, Tom Tomsk și Al Faysaly și vrea să pună în valoare tot ce a învățat pentru Dinamo București. Și chiar dacă în acest moment recunoaște că este la 80-90% din punct de vedere fizic, și-a propus să-și ajute formația cu orice preț să câștige derby-ul cu FCSB.

”Antrenorul decide dacă joc, eu ca întotdeauna, vreau să dau tot ce e mai bun din mine, poate că nu am fost cel mai bun acum, dar voi trage de mine și cu siguranță voi fi. Noi putem să o învingem pe FCSB. Este fotbal. Trebuie să crezi. În fotbal nu întotdeauna cea mai bună echipă câștigă. Dar eu nu pot să spun că FCSB este mai bună pentru că vom vedea sâmbătă. Ei joacă acasă, noi vom da totul din noi pentru că avem foame de puncte, vom vedea cine este mai bun”, a declarat Ante Puljic înainte de derby.

Fundașul central a sosit pe 2 septembrie în România pentru a semna actele cu Dinamo din postura de jucător liber de contract. El a fost prezentat abia pe 5 septembrie după ce dinamoviștii au cerut mai multe teste medicale în cazul său. Puljic s-a antrenat în tot acest timp, dar debutul oficial l-a avut pe 24 septembrie, în meciul cu UTA Arad din Cupa României.

Tags: