Sport

Ce nu s-a văzut la tv de la CSA Steaua – Rapid. Atmosferă de zile mari în Ghencea și replici acide între galerii

Steaua - Rapid a revenit pe stadionul Ghencea după mulți ani, iar atmosfera a fost una senzațională, ca în vremurile de altădată.
01.11.2023 | 23:20
Aproape 14.000 de fani au fost prezenți în Ghencea la derby-ul Steaua - Rapid
ADVERTISEMENT

Steaua – Rapid a revenit pe stadionul Ghencea, unde aproximativ 14.000 de suporteri au creat o atmosferă demnă de un derby din Cupa României Betano. FANATIK prezintă ce nu s-a văzut la TV la derby-ul din Ghencea.

Steaua – Rapid, atmosferă de mare derby în Cupa României Betano: „Soarta nu iartă trădătorii”

Partida din grupele Cupei României Betano, încheiată cu scorul de 0-0, a arătat cu adevărat ca un derby din vremurile trecute, când cele două echipe se duelau pentru primele poziții în clasament.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord Rapid a creat o atmosferă care a adus aminte de Giulești. Ultrașii „alb-vișinii” au cântat fără oprire cu mai bine de 30 de minute înainte de startul partidei, în timp ce Peluza Sud Steaua și-a ignorat rivalii.

Jucătorii lui Cristiano Bergodi au tratat meciul ca pe un derby, așa cum anunța chiar căpitanul Cristi Săpunaru. Rapidiștii au ieșit la încălzire și s-au îndreptat val-vârtej spre galeria Rapidului și și-au luat în primire rivalii.

ADVERTISEMENT

Steaua – Rapid, tratat ca un mare derby de Peluza Sud Steaua. Două coregrafii și sute de torțe în 28 de minute

Peluza Sud Steaua a pregătit ca la carte derby-ul cu Rapid, deși în spațiul online au apărut imagini cu o parte din scenografia pregătită la derby. Ultrașii „militarilor” au afișat două scenografii în primele 28 de minute ale partidei și au fost folosite zeci și zeci de materiale pirotehnice.

Steliștii au afișat o scenografie 3D cu zeița Themis, care în mitologia greacă este zeița dreptății divine, aluzie la procesele, litigiile și lupta pentru identitatea Stelei cu FCSB: „Soarta nu îi va ierta pe trădători”, a fost mesajul clar și răspicat afișat.

ADVERTISEMENT

A urmat un nou show pirotehnic și o pânză roș-albastră care a acoperit întreaga Peluză Sud și mesajul: „Suntem cu voi pân’ la capăt”. De cealaltă parte, Peluza Nord Rapid nu a pregătit nicio coregrafie, însă și-a încurajat echipa frenetic.

Duelul mesajelor, la nivel înalt la derby-ul Steaua – Rapid

Ultrașii Stelei i-au ironizat pe rivalii de la Legione Chitila și au dat startul duelului bannerelor: „Când Chitila și Giulești nu părăsești, o arzi on tour în București”. Peluza Nord Rapid a contraatacat tăios, așa cum a făcut-o și înainte de derby prin „Bocciu” în FANATIK: „150 îmbrăcați în negru/ Umpleți peluza pe centru”.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud Steaua a mai punctat o dată: „Din lipsă de originalitate sau inspirație/ Boomeee vă salvează din orice situațe”. Replica Rapidului a venit la fel de prompt: „Strada și sifoneala nu sunt din același film/ Sfatul nostru pentru voi: treziți-vă puțin”.

„Militarii” l-au luat în vizor și pe Dan Șucu și au insinuat că acesta le-ar fi plătit „giuleștenilor” mai multe deplasări: „Vagonu’ și avionu’ le-achită patronul”. Rapidiștii au continuat în același registru: „Când e vorba de băiețeală/ Umpleți foaia de cerneală”, „Sudul ultra plin de fală/ Mereu cu peluza goală”.

Pe teren, meciul a fost extrem de încrâncenat, iar cele două echipe s-au anulat reciproc, ocaziile lipsind de la ambele porți. Din păcate nu au lipsit scandările rasiste din partea galeriei steliste.

Steliștii au continuat războiul cu cei din conduerea CSA Steaua București: „În birouri același dezinteres”

Peluza Sud Steaua pregătise un protest în fața sediului Ministerului Apărării înainte de meci, însă în cele din urmă acțiunea a fost anulată la îndemnul Jandarmeriei Române. Cu toate acestea, ultrașii le-au dedicat celor din conducere mai multe mesaje acide: „Avem siglă, nume și palmares/ În birouri același dezinteres”, „Timpul trece, leafa merge/ Incompetența nu se șterge”. 

A urmat și cea de-a treia scenografie, dedicată grupului Combat care tocmai a sărbătorit 14 ani: „Clepsidra timpului se scurge/ De 14 ani Combat prin sânge roș-albastru curge”.

Liviu Ungureanu, „Bocciu”, a fost de asemenea ironizat de galeria Stelei și comparat cu un cântăreț de manele, Țzancă Uraganu: „Țzancă Ungureanu”. Nici sărbătoarea de centenar a Rapidului nu a scăpat fără să fie ironizată:„Centenarul puteți să-l aniversați în anul în care liceul o să-l terminați”.

  • 13.678 de fani au fost prezenți în Ghencea la derby-ul CSA Steaua – Rapid, încheiat cu scorul de 0-0
ADVERTISEMENT