Sport

Ce nu s-a văzut la TV din Ucraina – Macedonia de Nord 2-1! Mircea Lucescu, VIP-ul ucrainenilor şi tensiuni în peluză. Foto

Arena Naţională a găzduit al doilea meci de la EURO 2020, Ucraina - Macedonia de Nord 2-1, iar FANATIK îţi oferă câteva imagini care nu au apărut la TV.
17.06.2021 | 23:44
Ce nu sa vazut la TV din Ucraina  Macedonia de Nord 21 Mircea Lucescu VIPul ucrainenilor si tensiuni in peluza Foto
ADVERTISEMENT

Bucureştiul a bifat şi al doilea meci de la EURO 2020, iar Ucraina a plecat cu toate cele trei puncte în urma victoriei cu Macedonia de Nord, scor 2-1. FANATIK a fost prezent la meci şi îţi oferă câteva faze care nu s-au văzut la TV.

Ce nu s-a văzut la TV din Ucraina – Macedonia de Nord 2-1. Cum a venit Mircea Lucescu la Arena Naţională

Dacă Gică Hagi, Gică Popescu sau alţi membri ai Generaţiei de Aur au avut parte de bilete la tribuna a II-a pentru meciurile de la Bucureşti, situaţia a stat cu totul altfel pentru Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Fostul selecţioner al României, în perioada 1981-1986, a venit la meci flancat de doi oficiali ai Federaţiei de la Kiev, iar unul dintre aceştia i-a ţinut umbrela lui “Il Luce” până la intrarea pe Arena Naţională. De altfel, Mircea Lucescu a fost şi invitatul Federaţiei din Turcia la meciul cu Italia din deschiderea EURO 2020, semn că străinii ştiu să ne aprecieze mai bine legendele.

Tensiuni în peluza fanilor Ucrainei. Jandarmii au fost chemaţi de stewarzi

Încă din momentul când au intrat în peluza rezervată lor, fanii Ucrainei nu au mai ţinut cont de nicio distanţare. Suporterii mai vocali s-au grupat în mijlocul tribunei şi au început să domine fondul sonor, însă stewarzii nu au acceptat faptul că aceştia nu respectă măsurile de distanţare socială.

ADVERTISEMENT

Fanii nu au ascultat deloc de îndemnul venit din partea stewarzilor, care le cereau să stea pe locurile inscripţionate pe bilete, şi au continuat spectacolul. În primele minute ale meciului, mai mulţi jandarmi au venit în locul fierbinte, alături de un omolog din Ucraina, însă acţiunea a fost fără succes, suporterii fiind de neînduplecat.

Parlamentările au durat câteva minute bune, timp în care şi-au făcut apariţia şi nişte scutieri. Dacă la un derby din Liga 1 sau la un meci al naţionalei României situaţia ar fi escaladat, acum jandarmii s-au retras, nu înainte ca fanii Ucrainei să fie filmaţi.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă jandarmii au părăsit zona, numărul stewarzilor a fost crescut în a doua repriză, mai ales că Ucraina ataca la poarta din faţa peluzei. Cu toate acestea, suporterii nu au creat niciun incident, iar la finalul meciului au cântat alături de jucătorii lui Andriy Shevchenko.

Yarmolenko i-a pasat banderola fostului duşman

Andriy Yarmolenko a fost omul meciului Ucraina – Macedonia de Nord 2-1, cu un gol şi o pasă decisivă, iar starul lui West Ham United a jucat 70 de minute în partida de pe Arena Naţională. Schimbat cu Viktor Tsyhankov, mijlocaşul i-a oferit banderola de căpitan lui Taras Stepanenko.

ADVERTISEMENT

Cei doi au avut un conflict dur în 2016, în urma unui derby între Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, când Taras Stepanenko a declarat că nu-l mai consideră un prieten pe Andriy Yarmolenko. Între timp, jucătorii au făcut pace, iar cel mai bun semn a fost gestul din minutul 70.

Fanii, momente de poveste la finalul meciului

După fluierul de final al lui Fernando Rapallini, fanii celor două naţionale au fost din nou la înălţime. Jucătorii ucraineni au scandat numele ţării pe ritmul făcut celebru de islandezi la EURO 2016, iar după acest moment au fost aplaudaţi de întreaga peluză.

De cealaltă parte, jucătorii lui Igor Angelovski erau vizibil dezamăgiţi după a doua înfrângere la EURO 2020. Goran Pandev a fost cel mai afectat jucător al macedonenilor şi a avut nevoie de minute bune ca să-şi revină. În tot acest timp, fanii din peluză i-au scandat numele, ca mai apoi să-i consoleze pe restul jucătorilor Macedoniei cu apaluze la scena deschisă.

ADVERTISEMENT