News

Ce nu știai despre Nicolae Ceaușescu. Câte clase avea, de fapt, soțul Elenei Ceaușescu

07.08.2019 | 22:06
Ce nu stiai despre Nicolae Ceausescu Cate clase avea de fapt sotul Elenei Ceausescu
Nicolae Ceaușescu avea doar patru clase. S-a angajat ca ucenic de cizmar încă de la vârsta de 11 ani. Sursa foto: rfi.ro

Nicolae Ceaușescu a fost președintele României în perioada comunistă fiind împușcat alături de soția sa, Elena Ceaușescu chiar în ziua de Crăciun în anul 1989. Deși au trecut 30 de ani de la căderea comunismului Nicolae Ceaușescu continuă să fie o figură controversată în lumea politică.

Câte clase avea președintele comunist Nicolae Ceaușescu

Se știe că Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena au ajuns să fie doctori sau ingineri cu diplomă deși ei nici măcar nu aveau studii superioare. Fostul președinte comunist Nicolae Ceaușescu avea doar patru clase pe care le-a terminat în satul natal Scornicești, județul Olt. Ceaușescu a făcut parte dintr-o familie numeroasă și părinții săi, Andruță și Alexandrina Ceaușescu nu și-au permis să îl trimită la studii mai departe.

Nicolae a fost al treilea copil dintre cei zece ai familiei Ceaușescu. Fostul președinte comunist avea doar 11 ani când a plecat la București ca să angajeze ca ucenic la un cizmar. Chiar dacă a trăit în condiții sărăcăcioase Nicolae Ceaușescu a ajuns până în vârful statului.

Ce studii avea Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu a primit distincţia de Doctor Honoris Causa de la 8 universităţi. Sursa foto: universulargesean.ro

Ce nu știai despre Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost închis la Doftana pe când avea doar 15 ani fiind acuzat de agitație comunistă în timpul unei greve. Până la 26 de ani a fost arestat de cinci ori și a acumulat șapte ani de închisoare. Soțul Elenei Ceaușescu a primit numeroase distincții: Doctor Honoris Causa de la 8 universităţi din străinătate, a fost membru al Uniunii Tineretului Comunist din România începând cu anul 1933 și a fost singurul român care s-a plimbat cu caleaşca Reginei Elisabeta a II-a, în 1978.

Fostul președinte comunist era mare fan al filmelor polițiste americane, iar preferatul său era ”Kojak”, serial care a rulat între anii 1973 și 1978. Apropiații lui Ceaușescu au povestit că toate locuințele președintelui comunist erau dotate cu o sală specială unde erau vizionate filmele. Ceaușescu mai era pasionat de șah, biliard și volei. În plus, soțul Elenei Ceaușescu iubea să călătorească și mergea adesea la vânătoare.