Life

Ce nu trebuie să facă vreodată un angajat în fața juratei Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor! Lecție de viață de la femeia de afaceri cu milioane în conturi

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor a dezvăluit în ce condiții nu poate lucra cu un om și ajunge să îl concedieze.
30.04.2024 | 13:00
Ce nu trebuie sa faca vreodata un angajat in fata juratei Cristina Batlan de la Imperiul Leilor Lectie de viata de la femeia de afaceri cu milioane in conturi
Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor a dezvăluit ce nu poate tolera în afaceri / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristina Bâtlan, juratul show-ului Imperiul Leilor de la Pro Tv, a vorbit despre motivele pentru care ajunge să concedieze un om. În dezvăluirile făcute pentru FANATIK, femeia de afaceri cu milioane în cont a explicat care sunt principiile de viață după care se ghidează.

Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor: ”E mult mai greu în afaceri decât în televiziune”

Cunoscută și drept „doamna Musette”, Cristina Bâtlan, juratul de la Imperiul Leilor de la Pro Tv, a vorbit despre afaceri și principiile după care se ghidează, zi de zi. Și, spune ea, chiar dacă celebritatea a venit și în urma show-ului de la Pro TV la care a participat, ceea ce o interesează pe ea este să facă performanță pentru sutele de angajați pe care îi are.

ADVERTISEMENT

”E mult mai greu în afaceri decât în televiziune, după părerea mea. Asta pentru că pe mine nu m-a interesat neapărat ca în televiziune să fac vreo performanță. Dar în afaceri ești obligat să faci performanță, mai ales când ai, cum e cazul meu, 600 de angajați. Iar toți acești oameni din spate sunt afectați de fiecare lucru bun sau rău pe care îl faci.

Ca om de afaceri, în fiecare zi ai decizii grele de luat. Asta chiar dacă nu știi dacă decizia e una grea sau nu. Ele sunt grele dacă alegerea nu este bună. Și eu, și partenerii mei, luăm în fiecare zi decizii. Ele sunt rele doar când greșești”, spune Cristina Bâtlan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De ce dă afară oameni Cristina Bâtlan

Când vine vorba de decizii grele, vorbim și de momentele în care trebuie să concediezi pe cineva. Și, ne-a dezvăluit Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor, sunt două situații când ajunge să ia asemenea decizii. Iar de fiecare dată, susține femeia de afaceri, nu a ajuns să îi cheme în birou pentru a-i concedia, ci cei vizați au preferat să plece singuri.

”Dacă am avut conflict cu cineva, dacă era din echipa mea… Dar există momente când nu te potrivești cu un om. Sau că nu face ce trebuie, sau că nu mai are drag de acel job. Omul, dacă nu mai vrea, nu mai performează, din varii motive… Că au probleme personale pe care nu și le pot spune.

ADVERTISEMENT

Ai fost modelul lor și au învățat de la tine tot ce au avut nevoie, iar atunci au nevoie să schimbe. Și, ori de câte ori cineva pleacă din echipa noastră e un început pentru noi, dar și pentru acel om. Dar, când pleacă, are ușa deschisă să vină înapoi la noi”, spune Cristina Bâtlan.

Cu toate acestea, înainte de concediere, vrea să remedieze situația din cauza căreia omul nu mai performează. Iar atunci încearcă să afle lucrurile care stau în spatele problemelor pe care le-a observat de-a lungul timpului. Ba chiar, ne-a mai explicat ea, nu își pune problema banilor. Pentru că, ne-a explicat ea, nu banii sunt motivația pentru performanță.

ADVERTISEMENT

”Să momești un om doar cu bani nu e o soluție”

”De obicei, nu vreau să dau afară. De obicei, întâi discutăm cu omul și vrem să aflăm ce problemă are. De ce nu performează, care e problema lui. Dacă e personală sau legată de noi. Dacă noi putem să îndreptăm situația. Apoi îl lăsăm pe om să decidă singur.

Să momești un om doar cu bani nu e o soluție. Oricât de mulți bani plătești, până la urmă nu sunt mulți. Nu există om pe planeta asta care să spună să nu îi mai dai, ca are destul. Omul se învață să cheltuiască mult.

Sunt oameni care au puțin și trăiesc mult mai bine, sunt mai fericiți decât cei care au foarte mult pentru că, uneori, oricât ai avea, ești nefericit. Dacă pui valoarea în bani nu e bine. Dacă valorile tale nu sunt materiale, ești fericit tot timpul”, ne-a mai spus Cristina Bâtlan.

Ce nu poate tolera femeia de afaceri când vine vorba de oameni: ”Pentru mine nu mai ești om”

Cu toate acestea, există situații pe care Cristina Bâtlan de la Imperiul leilor le consideră de netolerat. Iar cea mai mare greșeală pentru ea este momentul în care cineva apropiat, din echipă, încearcă să o ”ducă cu preșul”. Iar ea, atunci, este nevoită să ia o decizie definitivă cu privire la acea persoană.

”Am oameni care m-au mințit, de exemplu. Pentru mine o prostie foarte mare este să mă mintă. Dacă m-ai mințit, iar tu ești un om apropiat de mine, te învăț tot ceea ce știu… De ce să mă minți, poți să spui adevărul oricât de dur ar fi. Pentru mine asta e ceva de netrecut. Dacă un om din echipa mea mă minte, trebuie să plece. Și ei știu că trebuie să plece, nu trebuie să îi dau eu afară.

Eu cred că dacă un om minte când are o miză – că nu are încotro, că își salvează familia, că i-a fost rușine de colegi, că i-a fost rușine de mine – pot înțelege. Sunt minciuni de conjunctură, poate nu a avut curajul să spună adevărul… Dar dacă e minciună fără miză, ai mințit fără nicio miză, pentru mine nu mai ești om”, a mai spus Cristina Bâtlan de la Imperiul Leilor, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi