Life

Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de solar. Cât timp poți sta în el, de fapt

Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de solar? Există niște lucruri esențiale pe care trebuie să le știi înainte de expunerea la razele UV.
10.06.2023 | 16:39
Ce nu trebuie sa faci niciodata inainte de solar Cat timp poti sta in el de fapt
Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de solar. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Este important să știi ce să nu faci niciodată înainte de solar, dar și câte minute poți sta în el. Sunt anumite trucuri pe care multe persoane nu le iau în calcul atunci când fac acest pas.

Reguli și sfaturi pentru un bronz perfect

În primul rând, expunerea la solar nu este recomandată anumitor persoane. Femeile însărcinate spre exemplu nu au voie să meargă, iar aceeași regulă se aplică și în cazul celor care se confruntă cu anumite probleme la nivelul pielii.

ADVERTISEMENT

Totuși, solarul poate fi o opțiune bună pentru cele care vor un bronz uniform, într-un mod rapid. Pentru acest lucru însă, este nevoie și ca anumiți pași să fie urmați. Contează timpul petrecut la solar, dar și ce faci înainte de el.

Înainte de toate ia în calcul faptul că expunerea la razele UV îmbătrânește pielea prematur. Tocmai din acest motiv, specialiștii recomandă ca timpul petrecut să fie unul cât se poate de scurt. Câte minute poți sta la solar, de fapt? Intervalul diferă în funcție de tipul de piele.

ADVERTISEMENT

O persoană care are o piele deschisă la culoare poate sta cinci minute în primă fază. Treptat, timpul poate fi crescut până la 8 minute, însă nu mai mult de atât. O persoană cu pielea mai închisă la culoare care se bronzează mai repede în schimb, poate sta chiar și 10 minute.

Contează evident și sfaturile venite din partea unui specialist. De asemenea, pentru un bronz intens, uleiul este important. Se recomandă utilizarea unui ulei cu un SPF 10-15 pentru un bronz uniform și intens.

ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să faci înainte de solar

Mergem mai departe la ce nu ai voie să faci înainte de solar. Deși multe persoane obișnuiesc să facă duș, acest lucru nu este tocmai recomandat. Gelul de duș și săpunurile usucă pielea. Aceasta devine mult mai sensibilă, drept urmare, experiența de la solar s-ar putea să nu fie cea dorită.

De asemenea, dacă porți lentile de contact, dă-le jos înainte de a intra în solar. Din cauza razelor ultraviolete, pot fi provocate iritații la nivelul ochilor. Ai grijă totodată să nu intri în solar cu bijuterii pentru că bronzul nu va fi unul uniform.

ADVERTISEMENT

O altă regulă pentru persoanele care au tatuaje sau alunițe este utilizarea unor plasturi. Asigură-te că pui plasturi sau stickere pe tatuaje și alunițe. Acestea ar putea să se decoloreze în timp, sau să fie problematice din cauza expunerii la razele UV.

ADVERTISEMENT