Life

Ce nu trebuie să ții lângă routerul Wi-Fi. Îți distruge viteza de internet

Obiecte pe care nu trebuie să le mai ții lângă routerul Wi-Fi. Ele îți distrug viteza de internet. Explicațiile specialiștilor.
29.05.2023 | 07:51
Ce nu trebuie sa tii langa routerul WiFi Iti distruge viteza de internet
Obiectele din casă care îți afectează viteza de internet a router-ului Wifi. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Routerul Wi-Fi este unul dintre lucrurile pe care le întâlnim în aproape orice locuință. Datorită acestuia ne putem conecta internet, de pe calculator, laptop, telefon sau tabletă. De asemenea, poate fi utilizat de mai multe persoane, nu doar de una singură. Puțini știu că viteza de funcționare a lui se poate încetini din cauza unor obiecte.

Obiectele din casă care îți afectează semnalul la internet al routerului Wi-Fi

Într-o casă sunt mai multe obiecte care pot afecta funcționarea routerului Wi-Fi, implicit a vitezei de internet. Asta deoarece routerul emite unde radio electromagnetice, care trebuie să se ”întindă” fără obstacole, pentru un semnal eficient.

ADVERTISEMENT

Experții spun că routerul se ține departe de tot ce înseamnă metal, din cauză că acest material poate absorbi din undele electromagnetice și reduce puterea rețelei Wi-Fi. Greu de crezut, dar chiar și obiectele pe bază de oglindă sunt un factor nociv, transmite The Sun.

Oglinzile din casă, unul dintre obiectele care afectează semnalul la internet al routerului Wi-Fi

Oglinzile de perete în mod special perturbă conexiunea. Explicația într-o asemenea situație este că oglinda este formată dintr-un strat subțire de metal, suficient cât să împiedice semnalul la internet și să creeze probleme celor care au nevoie sau mare nevoie de el.

ADVERTISEMENT

Totodată, vinovați de semnalul slab al routerului Wi-Fi sunt și televizorul sau cuptorul cu microunde. Însă, acesta din urmă este un adevărat rival în ceea ce privește viteza web, fiindcă ar emite o tonă de radiații electromagnetice ce pot interfera cu undele routerului.

Cuptorul cu microunde sau televizorul nu trebuie să fie pornite ca să altereze conexiunea la Wi-Fi. Chiar și când sunt oprite, astfel de instrumente emit unde electromagenetice puternice, nocive mai ales pentru persoanele din interior. Pot crea boli care țin de sistemul nervos.

ADVERTISEMENT

Ca să evitați problemele, experții îndeamnă la așezarea routerului Wi-Fi într-o zonă deschisă, departe de obiectele metalice enumerate, și pe o suprafață înaltă. Este necesară amplasarea pe un birou sau orice alt suport mai înalt, fiindcă funcționează la fel ca un radio.

Routerul Wi-Fi, în aceeași măsură ca radioul, trebuie să ”caute” mai întâi un semnal bun, încât să poată fi utilizat. Fiți precauți și la prizele în care îl conectați. Asigurați-vă că este introdus la priza principală și nu la un cablu prelungitor, deoarece așa va oferi viteză de internet foarte bună.

ADVERTISEMENT

Atunci când achiziționezi un router Wi-Fi ai grijă și să-l montezi cât mai în centrul locuinței sau biroului. Specialiștii spun că din această poziție semnalul la internet se răspândește mult mai ușor, către toate direcțiile, atât cât este nevoie.

ADVERTISEMENT
Tags: