Life

Ce nume de copii sunt la modă în acest an și câteva din semnificațiile lor

26.05.2020 | 15:55
Ce nume de copii sunt la moda in acest an si cateva din semnificatiile lor
Ce nume de copii sunt la modă în acest an și câteva din semnificațiile lor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alegerea numelui unui bebeluș care urmează să vină pe lume este dificilă chiar și pentru părinții care au mai trecut prin asta. Pentru că numele vorbește despre persoana care îl poartă este foarte important să-l alegi pe cel potrivit, de aceea am întocmit o listă cu cele la modă anul acesta.

Cele mai frumoase nume de fete și băieți pentru anul 2020

În ultimii ani părinții au renunțat la numele clasice, tradiționale pentru micuții lor, optând în schimb pentru cele pe care le descoperă în seriale, filme sau de ce nu, în cărți. De cele mai multe ori familiile care urmează să devină părinți fac liste întregi pentru a descoperi numele care se potrivește.

ADVERTISEMENT

Numele ideal pentru bebelușul care urmează să vină pe lume este o căutare continuă încă de când familia află sexul copilului, acesta numele schimbându-se, însă de la o lună la alta sau chiar mai des.

Foarte mulți părinți au mărturisit că au simțit că micuțul va purta un anumit nume când l-au privit pentru prima oară, dar nu tot timpul există această vibrație, de aceea este foarte important ca părinții să se documenteze înainte și să aleagă numele care le place.

ADVERTISEMENT

Nume de fete la modă și semnificația acestora

Având în vedere multitudinea de nume care abundă la ora actuală este greu să alegi unul singur, de aceea majoritatea părinților aleg două prenume pentru copiii lor, al doilea fiind de cele mai multe ori un nume de sfânt.

Dacă urmează ca anul acesta să aduci pe lume un copil și pe deasupra mai este și fetiță, atunci ai ajuns unde trebuie. Am pregătit o listă întreagă de nume frumoase și moderne care „se poartă” în rândul prințeselor.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei cercetări efectuate la un post de televiziune cele mai populare nume la nivelul țării noastre pentru anul acesta sunt: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana, Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

Cât despre semnificația numelui Iris, spre exemplu, vine din grecescul „iris” care înseamnă „curcubeu” fiind numele unui zeițe foarte cunoscute în mitologia greacă. Numele este unul foarte grațios și melodios, simbolizând înțelepciune, credință, soartă.

ADVERTISEMENT

Fetițele care primesc la naștere și sunt botezate în Biserica Domnului cu acest nume sunt fermecătoare, sociabile și foarte plăcute, reușind că-și facă prieteni foarte ușor.

Numele Clara provine din latinescul „clarus” care are semnificația de „clar”, făcând referire la persoane faimoase sau chiar glorioase. În plus, fetița care va purta acest nume este genul de persoană care nu se liniștește până nu obține ce-și pune în minte și nu ezită să spună ce gândește.

Care sunt cele mai populare nume de băieți anul acesta

Cele mai frumoase și mai întâlnite nume de băieți pentru anul 2020 au fost dezvăluite în cadrul aceluiași sondaj, printre cele mai căutate de părinți fiind: Theodor, Oliver, Felix, Matei, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Aryan, Ayan, Tobias, Andrei, George, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon,Gabriel, Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin, Fabian.

Semnificația numelui Matei își are rădăcinile în forma ebraică „Matithjah”, alcătuită din elementele „matath” (dar) și din  elementul „jah”( formă de prescurtare al numelui Jahve ce prezintă numele lui Dumnezeu). Așadar acest nume ar putea fi tradus ca „darul lui Dumnezeu”.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: