Sport

Ce nume grele au retrogradat din Liga Campionilor, după faza grupelor! Când are loc tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League

Faza grupelor Champions League a luat sfârșit, iar mai multe nume grele au părăsit cea mai titrată competiție din Europa.
03.11.2022 | 00:28
Ce nume grele au retrogradat din Liga Campionilor dupa faza grupelor Cand are loc tragerea la sorti pentru barajul din Europa League
Numele grele care au părăsit Champions League după faza grupelor. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu meciurile de miercuri, 2 noiembrie, a luat sfârșit faza grupelor Champions League. Mai multe nume cu istorie în cea mai titrată competiție europeană și-au luat adio încă din faza grupelor.

Barcelona și Juventus au părăsit prematur Champions League

Și în sezonul actual echipele care s-au angrenat în grupele Champions League au oferit spectacol. În timp ce unele echipe, precum Bayern, Manchester City sau Chelsea și-au câștigat fără probleme grupele și și-au asigurat prezenț în ”optimile” Champions League, altele au părăsit prematur competiția.

ADVERTISEMENT

Barcelona a părăsit Champions League încă din faza grupelor pentru al doilea an consecutiv. Formația pregătită de Xavi va merge în barajul Europa League, acolo unde își va afla adversara pe 7 noiembrie, în tragerea la sorți care va avea loc la Nyon.

”Catalanii”, foști deținători ai trofeului ultima oară în 2015, au ”retrogradat” pentru a doua oară consecutiv în Europa League. De asemenea, Juventus nu a reușit să se claseze decât pe locul trei într-o grupă cu PSG, Benfica și Maccabi Haifa.

ADVERTISEMENT

Finalistă în 2016, când a pierdut în fața lui Real Madrid, Juventus va evolua în barajul Europa League împotriva unei formații clasate pe locul 2 în a doua competiție europeană ca valoare.

Atletico Madrid și Ajax, spun ”adio” Champions League

Atletico Madrid și Ajax, două dintre echipele cu istorie în Champions League și care au avut performanțe în ultimele sezoane au fost, de asemenea, eliminate din Champions League.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Diego Simeone a avut evoluții modeste într-o grupă accesibilă la prima vedere cu Porto, Brugge și Leverkusen. Mai mult decât atât, spaniolii au terminat ultimii în grupă și nu au prins nici măcar locul de Europa League. Este pentru prima oară în ultimele patru sezoane când madrilenii nu se califică în primăvara europeană din Champions League.

Ajax nu a putut să le țină piept celor de la Napoli și Liverpool. Atât napoletanii, cât și cormoranii și-au împărțit victoriile și au dominat grupa A din Champions League. ”Lăncierii” au retrogradat în Europa League. Olandezii, care au patru trofee Champions League în palmares, au ajuns până în semifinalele competiției în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT

Meciurile din barajul Europa League vor avea loc pe 16 și 23 februarie 2023

Astfel, echipele care s-au clasat pe locul 3 în Champions League vor evolua la barajul de calificare în optimile de finală ale Europa League cu ocupantele pozițiilor secunde din a doua competiție europeană ca valoare.

Echipele care au retrogradat în Europa League după faza grupelor din Champions League sunt:

  • Ajax
  • Bayer Leverkusen
  • Barcelona
  • Sporting
  • Salzburg
  • Șahtior
  • Sevilla
  • Juventus

Manșa tur a șaisprezecimilor Europa League va avea loc pe 16 februarie, în timp ce returul se va disputa o săptămâna mai târziu pe 23 februarie. Ulterior, va avea loc tragerea la sorți pentru ”optimile” Europa League care va avea loc pe 24 februarie.

Odată stabilit ”țintarul optimilor” echipele se vor duela în săptămâna 9 martie-16 martie. Pe 17 martie are loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală care se vor disputa pe 13 aprilie și 20 aprilie. Semifinalele au loc pe 11 mai și 18 mai, iar marea finală se va desfășura la Budapesta pe 31 mai pe stadionul Puskas Arena.

ADVERTISEMENT