Simona Halep

Ce o aşteaptă pe Simona Halep în săptămâna a doua la Australian Open 2020! Muguruza sau Pavlyuchenkova, posibile rivale în semifinale

27.01.2020 | 13:01
Ce o asteapta pe Simona Halep in saptamana a doua la Australian Open 2020 Muguruza sau Pavlyuchenkova posibile rivale in semifinale
ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 ianuarie, 12:56. Dacă va trece de sfertul de finală cu Anett Kontaveit (31 WTA), Simona Halep se va duela în semifinale cu învingătoarea partidei Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) – Garbine Muguruza (32 WTA).

Anastasia Pavlyuchenkova a produs surpriza zilei și a trecut de Angelique Kerber (18 WTA), câștigătoarea din 2016 de la Melbourne. De partea cealaltă, Muguruza a trecut de a 10-a favorită, Kiki Bertens, scor 6-3, 6-3.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câştigat partida cu Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4, şi şi-a asigurat calificarea în optimile de finală la Australian Open 2020 şi, implicit, prezenţa şi în a doua săptămână a competiţiei.

Câteva dintre numele grele ale circuitului WTA au părăsit deja competiţia, în special în ultimele două zile. Serena Williams, Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Belinda Bencic sunt numele cele mai sonore.

ADVERTISEMENT

Traseul Simonei Halep nu a fost unul prea complicat în prima săptămână, cu Yulia Putintseva fiind cea mai bine clasată adversară, locul 38. Iar Jennifer Brady, locul 49 în clasamentul WTA, a fost cea care i-a pus cele mai mari probleme româncei. Cel puţin timp de un set.

Ce o aşteaptă pe Simona Halep în săptămâna a doua la Australian Open 2020! Svitolina, cea mai periculoasă adversară până în finală

Adversara din turul 3 ar putea fi o jucătoare care ocupă locul 600 mondial, Catherine Bellis. Desigur, doar temporar, în condiţiile în care a fost accidentată pe tot parcursul lui 2019. Altfel, americanca este o jucătoare talentată, fostă jucătoare de top 50.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, Bellis ar trebui să treacă de Elis Mertens, favorită numărul 15. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, partida tocmai a început pe Melbourne Arena, am putea avea un scenariu asemănător cu desfăşurarea Wimbledon 2019. Simona nu a înfruntat atunci niciun cap de serie până în semifinale!


Traseu Simona Halep spre titlu la Australian Open 2020

  • turul 4 – Elise Mertens / Catherine Bellis
  • sferturi de finală: Iga Swiatek / Anette Kontaveit
  • semifinale: Elina Svitolina / Kiki Bertens / Angelique Kerber / Anastasia Pavlyuchenkova
  • finală: Ashleigh Barty / Petra Kvitova / Sofia Kenin / Coco Gauff
ADVERTISEMENT

S-ar putea întâmpla asta din nou, dacă Bellis se califică. Asta pentru că în sferturile de finală ar putea fi un duel cu Iga Swiatek, din Polonia, jucătoare de 18 ani, locul 56 WTA. În faţa căreia a cedat un singur game în disputa de la Roland Garros. Anette Kontaveit, favorită 28, cea care a eliminat-o pe Belinda Bencic, cu un sec 6-0, 6-1, este cealaltă posibilă adversară din sferturi.

Nu ar fi simplu, dar trebuie să recunoaştem că Simona are un adevărat covor roşu întins în faţa ei până în faza semifinalelor. Şi în penultimul act ar putea fi un duel cu o jucătoare care nu este cap de serie, Anastasia Pavlyuchenkova, cea care a trecut de favorita 2, Karolina Pliskova. Angelique Kerber, Kiki Bertens şi Elina Svitolina sunt adversarele mai periculoase, cel puţin ca nume, pentru Simona Halep în semifinale. Svitolina, favorită 5, este cea mai bine clasată dintre posibilele adversare până la finală.

Ashleigh Barty, cea mai în formă jucătoare din circuit, este pe cealaltă parte a tabloului. Şi o posibilă adversară în finală. Kvitova şi Kenin sunt şi ele acolo, dar şi două jucătoare care nu sunt printre capii de serie: Coco Gauff şi Ons Jabeur.

ADVERTISEMENT