Denisa Nechifor a făcut dezvăluiri în premieră despre educația pe care i-o oferă Raniei, fata pe care o are cu fotbalistul Adrian Cristea, în exclusivitate pentru FANATIK.
Influencerița spune că o încearcă deja emoțiile gândindu-se că se apropie momentul în care adolescenta va da examenul de Bacalaureat. Fata vedetei învață la Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală, colegiu unde a urmat și clasele V-VIII.
Știu că ești foarte implicată în educația fiicei tale. Ce părere ai de ceea ce s-a întâmpla la examenele de capacitate și de BAC de anul acesta?
– Nu știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat anul acesta la examene. Am înțeles că s-au luat note un picuț mai mici decât în anii trecuți. Ce pot să spun este că se pune o presiune foarte, foarte mare pe copii din cauza acestor examene. Sunt foarte mândră de faptul că fiică-mea a reușit anul trecut cu brio și a intrat la liceul la care și-a dorit, unde a făcut și clasele V-VIII, unde este este o concurență deosebită, respectiv Colegiul I.L. Caragiale.
Eu le doresc tuturor să meargă cu încredere înainte și noi părinții, dacă putem să nu mai punem atât de multă presiune pe ei, pentru că sunt încărcați și nivelul de stres este foarte mare atât pentru ei, cât și pentru noi. Cred că ar trebui să se pună mai mult accentul pe limbi străine și, bineînțeles, pe sport. Dacă se poate, cât de mult sport. Apoi vin și celelalte.
Sunt super implicată în educația Raniei. A făcut meditații până anul acesta, cam non-stop. Anul acesta am lăsat-o pentru că a meritat un picuț de respiro. Vara aceasta, în schimb, va merge să studieze la Londra o perioadă. Deja este mare, am foarte mare încredere în ea și în discernământul ei. Nu ai discutăm cu un copil, este un adolescent spre matur.
Ce crezi că o așteaptă pe fiica ta la BAC?
Fosta parteneră a lui Adrian Cristea: – Mai avem un pic până la BAC, nici măcar nu vreau să mă gândesc. Va reîncepe stresul, dar am încredere în ea. Vom vedea ce va alege pentru studiu, cel mai probabil va studia în străinătate, așa că vom avea mai multe examene de dat.
Cum ar putea părinții sau statul să le vină tuturor elevilor în ajutor?
Denisa Nechifor: – Persoanele pe care le cunosc, care sunt în mediul de stat cu copiii, dar și cei din mediul privat fac cam ce pot pentru copil, cât de mult pot. Depun mari eforturi pentru educația copiilor, pentru că trebuie investit. Din păcate, trebuie investit foarte mult atât la stat, cât și la privat pentru a avea copilul cu o educație corespunzătoare și pentru a reuși cu note foarte mari. Noi am investit destul de mult, adică mult în meditații, în tot ce înseamnă cursuri. Cei care au copii la privat investesc foarte mult în costul taxelor, dar, din păcate am printre ei foarte mulțiprieteni care apelează tot la meditații.
Aici cred că Statul Român, în ceea ce ne privește pe noi, ar trebui să vină în întâmpinarea noastră prin a nu mai fi nevoie de aceste aceste meditații în permanență. Statul oferă copiilor de la școlile de stat, cum este și Rania, burse de merit, dar sunt micuțe și nu sunt suficiente pentru ceea ce au ei nevoie, pentru pregătire și cred că ar trebui să fie un picuț mai atenți către acest aspect. Avem nevoie de cadre universitare mai multe și mai bine pregătite, de seriozitate din partea lor. Asta pentru că, pânăla urmă de asta merg copiii la școală, să învețe, fără să mai fie nevoie de medicații.
Încotro ne întreptăm cu generația aceasta de copii, care sunt pe zi ce trece tot mai puțin interesați de școală?
Denisa Nechifor: – Nu cred că putem generaliza, nu cred că este o generație cu copii din ce în ce mai puțin pregătiți din punct de vedere al școlii, repet, cunosc foarte mulți oameni care se ocupă de copiii lor și copiii care reușesc. În grupul nostru de cunoștințe nu este vorba de a reușit la școală, ci de a reușit peste 9, 50 sau 9 la școală, deci nivel de performanță. Însă, da, este o problemă cu învățământul. Nu cred că se întâmplă numai la noi în țară. Din păcate, oamenii sunt săraci. Oamenii au nevoie de bani, de mâncare, de nevoile primare. Probabil se gândesc că pot renunța la educație pentru a-și asigura cele necesare. Consider că este și de datoria noastră, a părinților, să le explicăm faptul că este necesară, este obligatorie și ne ajută foarte mult în viață pregătirea universitară.
Totodată, există și foarte multe exemple negative în societate, tineri și nu numai, sunt foarte multe voci care explică faptul că ei au reușit să facă bani, să cheltuie, să aibă mașini fără educație, lucru greșit, iar media promovează aceste voci. Mi se pare complet greșit, ca să nu mai vorbesc de rețelele sociale care efectiv încurajează tinerii să nu mai muncească, ci să facă bani ușor.
Generația de acum visează să facă bani foarte ușor și nu prin muncă, însă este o iluzie, părerea mea. Foarte puțini reușesc pe aceaste cai. Chiar dacă reușesc, cred că este mai plăcut să ai o conversație cu niște oameni care au măcar un minim de cultură generală, ca să nu spun mai mult. Care să știe să se exprime, care știu să poarte o conversație cu oricine ar fi lângă ei. Îmi doresc ca fata mea să facă parte din această categorie!