News

Ce obiecte abandonează românii cel mai des pe aeroport. Cum arată colecția de pe Otopeni

Ce obiecte abandonează românii cel mai des pe aeroport? Majoritatea preferă să lase multe obiecte la poartă, pentru a nu mai plăti suplimentar pentru ele.
19.03.2023 | 20:58
Ce obiecte abandoneaza romanii cel mai des pe aeroport Cum arata colectia de pe Otopeni
Ce obiecte abandonează românii pe aeroport. Foto: PRO TV
ADVERTISEMENT

Ce obiecte abandonează românii cel mai des pe aeroport. Angajații de pe Otopeni au prezentat ”colecția” impresionantă de obiecte abandonate, printre care multe cărucioare de copii. De asemenea, oamenii își abandonează bagajele pentru care nu vor să mai plătească bani.

Ce obiecte abandonează românii cel mai des pe aeroport

Mii de obiecte sunt uitate sau abandonate pe aeroporturile din România în fiecare lună, majoritatea fiind bagaje. Oamenii de obicei lasă obiectele sau bagajele în aeroport pentru că nu mai vor să plătească nimic suplimentar pentru îmbarcare. În alte situații bagajele nu respectă greutatea ori dimensiunea, sau oamenii pur și simplu au plătit pentru o simplă geantă de mână.

ADVERTISEMENT

Companiile de linie cer mai nou bani în plus pentru valizele de la cală, un alt motiv pentru ca românii să-și abandoneze bagajele, conform Stirile PRO TV. Comisarul de poliție Alexandra Găvan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră România, a oferit mai multe detalii despre această situație.

Așa cum era deja menționat, majoritatea oamenilor abandonează cărucioare pentru copii sau bagaje de mână. ”Cele mai multe sunt articole pentru copii, scaune pentru mașină, scoici, un colț numai cu cărucioare pentru copii, unii părinți preferă să le lase la îmbarcare când constată că nu au voie cu ele în avion”, a explicat reprezentantul Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Pe aeroportul Henri Coandă circulă zilnic peste 30.000 de pasageri, iar o mare parte dintre acești pasageri renunță voit la mai multe obiecte personale, în timp ce alții le uită în lada de la controlul de securitate. Toate obiectele ajung într-un depozit de la subsolul aeroportului, de unde oamenii ar putea teoretic să-și recupereze articolele, însă puțini o fac vreodată.

În depozit ajung lunar 800 de obiecte care pot fi revendicate timp de 12 luni. Pe rafturile depozitului zace inclusiv o cușcă mare pentru transport animale. Cel mai probabil a fost abandonată aici pentru a nu mai plăti taxe suplimentare. Angajații aeroportului spun că bagajele oamenilor nu respectă deseori dimensiunile cerute de compania aviatică, astfel că preferă să le abandoneze.

ADVERTISEMENT

”În ultimii ani companiile aeriene au scos bagajele de cală din preţurile biletelor de avion din două motive, au vrut să-și optimizeze costurile, încasând suplimentar pentru bagajul de cală sau de mână şi în al doilea rând anul trecut au fost probleme mari de operare din cauza personalului”, a transmis Ciprian Enea, consultant în turism.

Poliția de Frontieră a făcut un inventar al bunurilor depozitate în 2022. În total au ajuns în depozite peste 10.000 de bunuri, iar doar 1.500 dintre acestea au mai fost revendicate și recuperate. ”Dacă vorbim despre bijuterii sau bani, aceștia se predau după 48 de ore către trezoreria statului sau către direcția generală a finanțelor publice.

ADVERTISEMENT

După termenul de un an bunurile intră în patrimoniul statului și sunt valorificate”, a completat Alexandra Găvan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră. De reținut că armele albe se predau către securitatea aeroportului, în timp ce alimentele confiscate se păstrează 24 de ore, după care se aruncă.

ADVERTISEMENT