Fotbal intern

Ce obiectiv are Dinamo în acest sezon. Noi detalii despre planurile spaniolilor

11.09.2020 | 18:24
Ce obiectiv are Dinamo in acest sezon Noi detalii despre planurile spaniolilor
ADVERTISEMENT

S-a aflat ce obiectiv are Dinamo în acest sezon. Odată cu venirea investitorilor spanioli, echipa din șoseaua Ștefan cel Mare a renunțat la politica de austeritate și s-a pus pe transferat jucători. Nu mai puțin de opt veniri au fost oficializate de către clubul alb-roșu de când acesta a fost preluat de către grupul de investitori iberici.

Cu Ionuț Negoiță în rol de patron, Dinamo nu a reușit să cucerească decât un trofeu în ultimii 7 ani, Cupa Ligii din 2017. Mai mult decât atât, galonatul club bucureștean s-a zbătut în play-out-ul Ligii 1 în ultimele trei sezoane și a riscat chiar retrogradarea în această vară.

ADVERTISEMENT

Venirea investitorilor spanioli, în frunte cu Pablo Cortacero, a readus speranța în „Groapă”, iar pentru suporterii „câinilor” se anunță a urma, în sfârșit, un sezon de la care pot aștepta și lucruri bune. Dinamo a disputat deja două meciuri în actuala ediție a Ligii 1, din care a obținut un singur punct. Elevii lui Contra au remizat 1-1 cu Hermannstadt și au pierdut la Ploiești, 0-1, contra Chindiei Târgoviște.

Ce obiectiv are Dinamo în acest sezon. Dezvăluirile lui Dorin Șerdean

Dorit de noua conducere în rolul de președinte al clubului, avocatul Dorin Șerdean încă nu a fost anunțat oficial de ca parte din noua organigramă a lui Dinamo. Totuși, Șerdean se comportă ca și cum ar fi deja unul dintre oficialii dinamoviști și a oferit astăzi detalii despre ce își propune clubul pentru actuala ediție a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

„Proiectul nostru se bazează pe intrarea în play-off. Asta nu înseamnă că o să jucăm sigurp în Europa  League sau în grupe. De acolo plecăm cu proiectul și acesta este obiectivul. Intrarea în play-off. Și atât”, a spus Dorin Șerdean pentru Prosport.

Pentru a se califica în play-off, Dinamo trebuie să se claseze printre primele șase echipe ale Ligii 1 la finalul sezonului regulat, iar salariile mari pe care se pare că alb-roșiii le-au oferit noilor jucători transferați ar trebui să reprezinte un argument puternic pentru atingerea obiectivului.

ADVERTISEMENT

Șerdean a clarificat și ce se va întâmpla cu jucătorii tineri din Ștefan cel Mare, odată cu finalizarea transferurilor unor fotbaliști foarte experimentați. Fanii alb-roșii au ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care proiectul spaniol despre care s-a spus că va avea în prim plan academia clubului poate fi unul de succes, din moment ce se aduc străini cu vârste destul de înaintate.

„Noii investitori vor să aplice un model care funcționează în Spania și ne bazăm mult pe copii și juniori. Aceasta va fi fundația. În ultimii ani a fost o ruptură. Mulți jucători tineri nu au confirmat. Știm de ce și știm ce avem de făcut. La conducerea academiei va fi numit un profesionist din Spania. Domnul Mulțescu, așa cum am vorbit la început, va rămâne în cadrum clubului”, a adăugat Dorin Șerdean.

ADVERTISEMENT

Laude pentru suporterii dinamoviști

După ce a dezvăluit ce obiectiv are Dinamo în acest sezon, viitorul președinte al clubului alb-roșu a vorbit și despre acțiunile fanilor, care plănuiesc să îi aștepte pe jucători la stadionul Dinamo, înaintea meciului cu FC Botoșani care va avea loc în această seară.

„Fanii noștri sunt unici prin tot ceea ce fac. Astăzi vor să arate noilor jucători ce înseamnă Dinamo. Fotbaliștii trebuie să înțeleagă faptul că au ajuns la un club mare. Meciul cu FC Botoșani îl jucăm în Ștefan cel Mare.

Aici gazonul este mai bun, în acest moment, decât cel de pe Arena Națională. Despre stadion am vorbit cu ministrul de Interne, dar și cu președintele CS Dinamo. Este un proiect important pe care dinamoviștii îl așteaptă de mulți ani”, a mai spus Șerdean.

Dinamo și FC Botoșani se înfruntă în etapa a treia a Ligii 1, iar Cosmin Contra, antrenorul dinamovist, a declarat că se teme de rivala din această seară. Echipa lui Marius Croitoru a început în forță noul sezon, câștigând ambele partide jucate până acum în Liga 1. Moldovenii au învins-o pe FC Argeș cu 3-2, la Pitești, iar acasă au trecut cu 4-0 de Poli Iași. De asemenea, Botoșani a câștigat și meciul cu Ordabasy, din preliminariile Europa League.

ADVERTISEMENT