News

Ce ofertă a primit Dan Barna de la PSD. Președintele USR a spus totul

15.06.2019 | 08:50
Ce oferta a primit Dan Barna de la PSD Presedintele USR a spus totul

Dan Barna, președintele Uniunea Salvați România (USR) a fost contactat de mai mulți oameni politici din cadrul Partidului Social Democrat (PSD) și i-au oferit acestuia numeroase oferte după aflarea rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Președintele USR, Dan Barna, contactat de PSD

Dan Barna a fost invitat în emisiunea „România 9”, prezentată de jurnalistul Ionuț Cristache în cadrul căreia a vorbit despre rezultatul alegerilor europarlamentare, dar mai ales despre faptul că a fost contactat de numeroși oameni politici din PSD care i-au făcut mai multe oferte și propuneri. „După rezultatul din 26 mai am început să primesc telefoanel foarte feng shui de la personalităţi din ultimii 30 de ani din politică.”, a declarat președintele USR. Barna nu a vrut să dea nume, „nu ar fi elegant din partea mea”, a spus el. În plus, a adăugat că ofertele s-au referit la viitoare colaborări. „Să colaborăm, să ne ajute cu nişte primari”, a adăugat acesta.

Totodată, președintele USR a ținut să aducă în discuție moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Barna a spus că mai este nevoie de cel puțin 20 de voturi ca aceasta să treacă. În plus, acesta a creionat două variante: formarea unui Guvern nou sau rămâne actualul Guvern interimar. Guvernul interimar însă nu va avea posibilitatea să dea ordonanțe de urgență, până după alegerile prezidenţiale.

„Mai trebuie 20 şi ceva de voturi de la PSD, asta nu e un lucru uşor. Tot ce depinde de noi facem, discutăm cu oameni din PSD şi din ALDE. E dificil de spus (dacă trece sau nu moţiunea – n.r.), pentru că sunt discuţii în curs, diferenţa este totuşi mare, nu sunt doar două-trei voturi, 20 înseamnă mult în termeni de aritmetică parlamentară. PSD pare că încearcă să-şi revină din năuceala rezultatului catastrofal al alegerilor, am văzut şi conflictele din ultimele lor şedinţe. Zvonuri sunt foarte diverse, de la decizia de a trânti guvernul, până la a rămâne în logica asta şi să vedem ce se mai întâmplă.” a afirmat liderul USR. 

Barna a primit telefoane după alegerile europarlamentare din 26 mai
Președintele USR, Dan Barna a fost contactat de PSD care i-a făcut numeroase oferte imediat după ce s-a afișat rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai
Sursa foto: usr.ro

Cum a reacționat Dan Barna la ipoteza ca Klaus Iohannis să-i ia locul lui Donald Tusk

Președintele României, Klaus Iohannis este unul dintre favoriții pentru șefia Consiliului European. În momentul de față această funcție este ocupată de polonezul, Donald Tusk. Financial Times a vehiculat această supoziție care a fost luată în calcul și anul trecut. În cazul în care, președintele țării va ocupa șefia Cosiliului European, datele scenei politice din România s-ar schimba radical. Dan Barna, liderul USR a declarat în repetate rânduri că alegerile prezidențiale se vor disputa în turul al doilea de scrutin între candidatul USR-PLUS și președintele Klaus Iohannis. Asta înseamnă că, românii au șansa să facă o alegere „adevărată și consistentă”. Totodată, Barna a vorbit despre situația în care președintele Klaus Iohannis ar accepta funcția de înaltă distincție pe plan european.

„Acest gen de decizie e foarte personală. În viață ți se ivesc oportunități și ocazii. Noi discutăm în Alianță tocmai un astfel de scenariu. Președintele, dacă informația e reală, (…), președintele va fi pus într-o situație, zic eu, dificilă, unde chiar e genul de decizie pe care o iei din ficat. Adică simți că poți să îți ajuți țara, pentru că în scenariul acesta suntem, dintr-o poziție de prestigiu remarcabil. Funcția de președinte al Consiliului European nu e puțin lucru deloc. Trebuie să înțeleagă toată lumea acest lucru”, a comentat președintele USR.