Un român a spus ce ofertă a primit după expirarea plafonării la energie. După ce a văzut prețul pentru un kWh, a decis să schimbe furnizorul.
Din moment ce plafonarea expiră la finalul acestei luni, multe persoane vor să își schimbe furnizorul de energie electrică. Românii caută cele mai bune oferte în această perioadă.
Centrele de relații cu publicul ale furnizorilor sunt foarte aglomerate, iar programul acestora a fost prelungit. Mai mult, a fost dublat și numărul angajaților. La Hidroeletrica este cel mai bun preț acum, astfel că multe persoane vor să își facă contract cu acest furnizor.
Un român a primit prețul de 1,55 lei pe kWh de la furnizorul său de energie. Tariful este unul foarte mare, motiv pentru care acesta a luat decizia de a schimba compania.
“Eu consum undeva pe la vreo 300 de kWh, vă daţi seama că e o diferenţă de 150 de lei, la fiecare factură. Ne mutăm unde-i mai bine.
Că ştiţi cum e, mai bine luăm o ciocolată în plus copilului, decât să plătim pentru acelaşi consum o valoare mai mare. Trebuie să ai acolo informaţii despre locul de consum, seria contorului, ultimul index autocitit”, a explicat bărbatul, potrivit Observator News.
Odată cu creșterea interesului românilor pentru schimbarea furnizorului, compania a adăugat încă o zi de lucru cu publicul pentru a putea face față cererilor.
“Am suplimentat programul de lucru, am adăugat şi vinerea zi de lucru cu publicul. Aproximativ 3.000 de solicitări pe zi”, a spus Andreea Milodin, manager Departament Furnizare Hidroelectrica.
Pentru a căuta cea mai bună ofertă la energia electrică, trebuie să verifici prețul din contract, după care poți compara tarifele. Comparatorul de de energie electrică poate fi găsit pe anre.ro.
Acolo sunt solicitate câteva date în legătură cu zona în care te afli, dar și consumul lunar de energie, și vei vedea lista cu prețurile furnizorilor. De acolo poți alege compania dorită, iar contractul poate fi încheiat direct de pe site-ul furnizorului ales.
Cel mai mic tarif este oferit de Hidroelectrica, de 1,1 lei/kWh. Tarifele pornesc de la 1,2 lei la celelalte companii. În funcție de distribuitor, acestea ajung până la aproximativ 1.6 lei.
“Bineînţeles că preţul, pentru cei mai mulţi, e cel mai important. Dar mulţi furnizori vin şi cu alte servicii care ţin de alte electrocasnice”, a transmis , Mihnea Cătuţi, expert în energie.
Deocamdată, Hidroelectrica are peste 630.000 de clienţi. “În cazul unei creşteri exponenţiale a solicitărilor, Hidroelectrica va fi nevoită să achiziţioneze energie din surse externe. Poate să aibă un impact în viitor în creşterea preţurilor”, a mai spus Andreea Milodin.