Sport

Ce onoare, Radu Drăgușin e nominalizat la titlul „Golden Boy”! Cu ce superstaruri se luptă pentru trofeu

Radu Drăgușin a fost nominalizat la trofeul „Golden Boy” 2021.
15.06.2021 | 20:00
Ce onoare Radu Dragusin e nominalizat la titlul Golden Boy Cu ce superstaruri se lupta pentru trofeu
Ce onoare! Radu Drăgușin, nominalizat la trofeul „Golden Boy”. Sursă foto: eontimes.co.uk
ADVERTISEMENT

Fundașul lui Juventus și al naționalei U21 a României a fost debutat la prima echipă a torinezilor de către Andrea Pirlo, fostul antrenor, care i-a dat multă încredere puștiului.

Debutul său pentru Juventus a fost cu atât mai special cu cât fosta campioană a Italiei se afla într-un duel din grupele Champions League, cu Dinamo Kiev, formație pregătită de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a fost nominalizat la trofeul „Golden Boy”

Radu Drăgușin și-a prelungit contractul cu Juventus în primăvară și va rămâne la echipă cel puțin până în 2025.

Acum, tânărul fundaș român se află printre cei 100 de fotbaliști nominalizați pentru premiul „Goden Boy”, premiu acordat de publicația italiană Tuttosport.

ADVERTISEMENT

În afară de Radu Drăgușin, pe lista nominalizaților la trofeul „Golden Boy” se mai află nume mari precum: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Eduardo Camavinga (Rennes), Pedri (Barcelona) sau Amad Diallo (Manchester United).

Câștigătorul trofeului „Golden Boy” va fi anunțat la finalul lunii noiembrie, urmând ca în fiecare lună, până la data decernării, să fie eliminați de pe listă, treptat, câte 20 de fotbaliști candidați pentru marele premiu.

ADVERTISEMENT
  • 2020 a fost anul în care Erling Haaland a primit trofeul „Golden Boy”

Cum s-a descurcat Radu Drăgușin în primul său sezon la Juventus

Radu Drăgușin a fost debutat de Andrea Pirlo la echipa mare a lui Juventus, însă nu a prins prezențe constante pentru „Bătrâna Doamnă”. Totuși, fundașul român are deja patru meciuri jucate pentru Juventus, dintre care unul în grupele UEFA Champions League, două în Coppa Italia și unul în Serie A.

Radu Drăgușin a bifat și 15 prezențe în echipa U23 a lui Juventus, pentru care a reușit să înscrie un gol superb, fiind unul dintre cei mai apreciați tineri ai torinezilor.

ADVERTISEMENT

La naționala României U21, Radu Drăgușin are două prezențe, una dintre ele fiind în meciul cu Germania, scor 0-0, din grupa Campionatului European de Tineret, la care „tricolorii” au terminat pe locul 3, deși nu au fost învinși într-o grupă cu Germania, Olanda și Ungaria.

Până acum, Radu Drăgușin are în palmares două trofee cucerite cu Juventus: 1 Coppa Italia (sezon 2020/2021) și Supercupa Italiei, cucerită în 2021.

Radu Drăgușin a fost transferat în 2018 de Juventus de la Regal București, în schimbul sumei de 260.000 de euro, în România el mai fiind legitimat și la Sportul Studențesc, de unde a ajuns pe gratis la Regal.

  • 19 ani a împlinit Radu Drăgușin pe 3 februarie
  • 3.000.000 de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT