News

Ce oraş din România are o transmitere comunitară a variantei Delta. Avertismentul INSP

FANATIK vă spune ce oraș din România are o transmitere comunitară a variantei Delta. INSP a lansat un avertisment.
01.07.2021 | 16:04
Ce oras din Romania are o transmitere comunitara a variantei Delta Avertismentul INSP
ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în România nu au fost depistate foarte multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă descoperită pentru prima data în India. A fost înregistrat un singur deces.

Cu toate acestea, Institutul Național de Sănătate Publică a precizat că există evidențe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi în comune învecinate acestuia.

ADVERTISEMENT

Ce oraş din România are o transmitere comunitară a variantei Delta. Avertismentul INSP

„Există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi comune învecinate,” au precizat reprezentanții INSP.

În schimb, la nivel național, până în acest moment, nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută a variantei Delta.

ADVERTISEMENT

Până acum, potrivit datelor transmise de institutie, în România au fost înregistrate 57 de cazuri de infectare cu tulpina mutantă. Dintre acestea, 17 sunt în județul Argeș, 15 în Ilfov și 12 în București. În Dolj au fost depistate șase cazuri, trei în Brașov și câte unul în Arad, Buzău, Dâmboviţa şi Teleorman.

În plus, până în prezent a fost înregistrat un singur deces. Este vorba de o femeie de 72 de ani din județul Argeș. Acesta prezenta comorbidități și nu era vaccinată împotriva virusului.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au avertizat că noua variantă va fi predominantă și în România, până la sfârșitul lunii August. Tulpina este cu aproximativ 96% mai transmisibilă decât cea depistată în Marea Britanie, care, la rândul ei, este cu circa 50% mai contagioasă decât virusul inițial.

Varianta Delta, predominantă în mai multe țări europene

Tulpina care a cauzat o criză epidemiologică de proporții în India este deja predominantă în mai multe state europene. Portugalia, Regatul Unit și Germania au anunțat că numărul cazurilor de infectare cu această variantă a crescut considerabil.

ADVERTISEMENT

În acest context, autoritățile au îndemnat oamenii să se vaccineze. Au subliniat că aceasta este singura modalitate prin care s-ar putea reduce atât numărul de infectări, cât și cel al formelor severe de boală și al deceselor.

Potrivit studiilor, vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană sunt eficiente împotriva tuturor formelor descoperite.

Până în acest moment, numărul de infectări a rămas scăzut în majoritatea statelor europene. În schimb, specialiștii au estimat că valul patru al pandemiei va lovi la sfârșitul verii și va fi unul dominant de această tulpină.

ADVERTISEMENT
Tags: