News

Ce orașe și localități rămân închise și după 15 mai. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

04.05.2020 | 15:30
Ce orase si localitati raman inchise si dupa 15 mai Anuntul facut de Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, ce orașe și localități rămân închise și după 15 mai, dată la care România trece de la starea de urgență la cea de alertă.

Ce orașe și localități rămân închise și după 15 mai

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că, după 15 mai, România va trece la starea de alertă, însă a precizat și ce orașe și localități rămân închise după această dată.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a luat decizia de a nu mai prelungi starea de urgență, care va expira astfel la sfârșitul zilei de 14 mai. Președintele a declarat că România va intra într- o stare de alertă, pentru a limita în continuare răspândirea epidemiei de coronavirus.

Într-o primă etapă a măsurilor de relaxare, Iohannis a anunțat că de la 15 mai se vor redeschide saloane de îngrijire personală, cabinetele stomatologice și muzeele​.

ADVERTISEMENT

Președintele a mai spus că tot de la această dată vor fi ridicare interdicțiile pentru deplasările în interiorul localităților din țară, cu excepția celor aflate sub carantină, cum ar fi Suceava sau Țăndărei.

Prima etapă de relaxare a măsurilor, de la 15 mai

“După 15 mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă. Dar nu este bine să exagerăm, deplasările să se facă atunci când sunt necesare dar nu mai este nevoie să declarăm în prealabil unde mergem”, a declarat, luni, Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Șeful statului a adăugat că “este un prim pas important. Mulți mă întreabă, și se întreabă: „bun, și ce se întâmplă mai departe?”, și vreau să spun din capul locului că așa-numita relaxare se va face pas cu pas.

Un astfel de pas fiind, de regulă, cam de două săptămâni. Deci, unele măsuri le vom lua începând din 15 mai, dar următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul la iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie, și așa mai departe“.

ADVERTISEMENT

Așadar, Iohannis a precizat că de la jumătatea lunii mai se vor redeschide saloanele de îngrijire personală, cabinetele stomatologice și muzeele, ca o primă etapă a relaxării măsurilor impuse prin ordonanțele militare.

Cu toate acestea, măsurile de deplasare nu se vor aplica și localităților aflate în carantină.

“Acolo unde localitatea este declarată în carantină, această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat”, a mai spus Iohannis.

Potrivit șefului statului, deplasările în afara localităților vor fi în continuare restricționate, astfel că acestea pot fi făcute doar în cazul în care sunt realizate în scop profesional, medical, sau pentru sporturi individuale.

Totodată, Klaus Iohannis a anunțat că interdicția adunărilor de mai mult de trei persoane va rămâne în vigoare și după 15 mai.

ADVERTISEMENT
Tags: