News

Ce orașe sunt în cursa pentru Capitala Tineretului din România 2023. Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească

Ce orașe sunt în cursa pentru Capitala Tineretului din România 2023.
10.08.2021 | 11:21
Ce orase sunt in cursa pentru Capitala Tineretului din Romania 2023 Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca
ADVERTISEMENT

Perioada de înscriere deja s-a încheiat, iar orașele care se luptă pentru a obține acest titlu sunt Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui.

Capitala Tineretului din România 2023. De ce beneficiază orașul câștigător

Toate aceste orașe vor să devină Capitala Tineretului din România pentru ediția din 2023, care se va desfășura în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Termenul limită din acest an a fost de 8 august, iar cei care analizează candidaturile au fost reprezentanți ai unor instituții publice, cât și ai sectorului privat și ai celui neguvernamental.

Numele orașului câștigător va fi anunțat oficial pe data de 9 octombrie. Acesta va purta titlul de Capitală a Tineretului din România în 2023.

ADVERTISEMENT

Au mai fost deja Capitale ale Tineretului și Timișoara, Bacău, Baia Mare, Iași și Constanța, iar la toamnă vom afla și care va fi cea de peste doi ani.

Ce beneficii are Capitala Tineretului din România 2023

Conform anunțului făcut pe site-ul web dedicat Capitalei Tineretului, orașul care obține acest titlu primește și un premiu în bani. Este vorba despre 50.000 de euro, dar acesta va putea beneficia și de alte surse de finanțare.

ADVERTISEMENT

Totodată, orașul care primește acest titlu poate să devină gazda pentru diferite evenimente de rang național, dar și Summitul Tinerilor și Gala Tineretului.

„Orașul câștigător va beneficia de un premiu financiar în valoare de 50.000 euro din partea Băncii Comerciale Române.

ADVERTISEMENT

Titlul va oferi și oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private și deținătorul său va beneficia, de asemenea, de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România.

Orașul câștigător are dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor, cel mai important eveniment de celebrare, dezbatere și decizie al mișcării de tineret din România.

De asemenea, câștigătorul va găzdui ediția din 2023 a Galei Tineretului din România”, se arată pe site-ul capitalatineretului.ro.

Ce își mai propune acest program este dezvoltarea unor strategii de dezvoltare locale pentru tineri, prin care aceștia să fie implicați activ în procesele decizionale, pe teme de educație, cultură, politică demografică sau orice alte domenii de interes.

Dorința este aceea de a implica și  autoritățile locale, precum și companiile private, pentru ca ele să ofere surse de finanțare pentru implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

ADVERTISEMENT