Fotbal international

Ce pariu a pus Robert Lewandowski cu Jurgen Klopp! ”Eram disperat să-l impresionez”

12.01.2021 | 17:40
Ce pariu a pus Robert Lewandowski cu Jurgen Klopp Eram disperat sal impresionez
Ce pariu a pus Robert Lewandowski cu Jurgen Klopp! ”Eram disperat să-l impresionez”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lewandowski și Jurgen Klopp au pariat atunci când polonezul se afla la primele sale luni în Germania. Dacă fotbalistul nu înscria 10 goluri la un antrenament trebuia să îi dea lui Klopp 50 de euro. Antrenorul era nevoit să-i dea aceeași sumă în cazul în care jucătorul marca de 10 ori. 

Robert Lewandowski, vârful din Polonia al celor de la Bayern Munchen, s-a consacrat în campionatul Germaniei și mulțumită lui Jurgen Klopp, fostul lui tehnician de la Borussia Dortmund.  Atacantul lui Bayern a vorbit despre relația specială pe care a avut-o la Dortmund cu Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Tehnicanul îi cerea să se autodepășească și a discutat într-un material pentru The Players’ Tribune, citat de cei de la Goal.com despre tratamentul la care l-a supus germanul pentru a avea o eficacitate mai bună în fața porții adverse.

”În primele luni am făcut un pariu cu antrenorul meu”

Lewandowski  spune că a făcut pariu cu antrenorul, la antrenamente, iar la început scotea bani din buzunar de multe ori. “Când am ajuns la Dormund abia puteam să rostesc un cuvânt în limba germană. Știam să spun doar danke (n.r.: mulțumesc). Vremea era ploioasă, iar antrenamentele cu Jurgen erau foarte intense. Eram disperat ca să-l impresionez, iar el a vrut să mă testeze, să mă provoace. Așa că în primele luni am făcut un pariu cu antrenorul meu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu reușeam să marchez 1o goluri la un antrenament, eu îi dădeam 50 de euro. Dacă izbuteam să înscriu 10 goluri, el îmi dădea 50 de euro. La primele antrenamente m-am văzut în situația de a-i plăti eu mereu pariul. Dar câteva luni mai târziu, rolurile s-au inversat.

Devenisem eu cel care primea banii, cei 50 de euro. Așa că la un moment dat, Jurgen mi-a zis: >”, a spus Lewandowski despre cum a decurs pariul pus cu fostul său tehnician, acum antrenor la Liverpool.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Lewandowski cu echipele din Germania

Și mulțumită antrenamentului mental impus de antrenorul german, jucătorul de 32 de ani a ajuns unul dintre cei mai prolifici marcatori de la Borussiei Dortmund. În patru ani a marcat 103 goluri în 187 de meciuri.

Robert Lewandowski a înscris 20 de goluri în 14 meciuri pentru Bayern Munchen în acest sezon, în campionatul Germaniei. Jucătorul a mai marcat de alte trei ori în cele patru meciuri din Liga Campionilor. Polonezul a fost inclus în formația ideală din anul 2020.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a cucerit Liga Campionilor cu Bayern Munchen în sezonul 2019-2020. Totodată, a câștigat opt titluri în Germania (două cu Dortmund și restul cu Bayern), patru Cupe (3 cu bavarezii și una cu Borussia). Tot cu Bayern a câștigat Supercupa Europei. Superupa Germaniei și-a trecut-o în palmares de cinci ori. Și acestea sunt numai trofeele câștigate cu cele două formații din Germania. Lewandowski  vrea să doboare recordul lui Gerd Muller care a marcat în stagiunea 1971-1972 40 de goluri într-un singur sezon în campionatul Germaniei.

 

ADVERTISEMENT