Life

Ce pățești dacă înghiți păr de animale fără să îți dai seama. Mare atenție, dacă ai acasă câine sau pisică

Ce ți se poate întâmpla dacă înghiți păr de animal. Trebuie să fii foarte atent dacă ai în casă o pisică sau un câine, mai ales dacă faci parte din această categorie de persoane.
04.03.2023 | 09:35
Ce patesti daca inghiti par de animale fara sa iti dai seama Mare atentie daca ai acasa caine sau pisica
Ce pățești dacă înghiți păr de animale. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă înghiți păr de animale fără să știi. Dacă ai un câine sau o pisică trebuie să fii foarte atent să nu pățești și tu!

Ce pățești dacă înghiți păr de animale

Cu siguranță ai auzit de faptul că dacă înghiți păr de animal acesta va ajunge la ficat și vei suferi de boli grave. Lucrurile nu stau chiar așa, pentru că firele de păr înghițite pot ajunge doar în stomac.

ADVERTISEMENT

În majoritatea cazurilor, un fir de păr de animal înghițit nu va duce la complicații, ci este mai degrabă inofensiv. Dar există anumite categorii de persoane care pot suferi mult de pe urma acestuia.

Este vorba despre persoanele care au deja probleme existente de sănătate sau copii ori diabeticii, sau persoanele cu sisteme imunitare afectate.

ADVERTISEMENT

Părul de animale nu poate fi digerat de corpul uman și tocmai de aceea el poate produce anumite probleme de sănătate. Spre exemplu, părul unui cățel este format din keratină iar aceasta este mai rezistentă la procesele din stomac și nu se descompune la fel ca alimentele mâncate.

Dacă ați înghițit păr de la animale atunci puteți avea reacții alergice ce pot duce la urticarie sau probleme de respirație în cazul persoanelor cu alergii la animale.

ADVERTISEMENT

Ce persoane au riscuri când vine vorba de părul înghițit

Pentru persoanele cu astm este un risc deoarece firul de păr înghițit ar putea irita căile respiratorii și ar putea avea un atac de astm din cauza părului animalelor de companie.

În corpul tău se mai poate forma și o masă de materiale care nu au putut fi digerate de stomac, cum este și cazul firelor de păr. Numele acesteia este de bezoar și se poate forma în stomac și în intestinul subțire dacă sunt înghițite în mod constant fire de păr sau alte lucruri nedegerabile.

ADVERTISEMENT

Un caz mai rar este contractarea teniei câinelui pentru că prin blana animalului aceasta își poate răspândi ouăle și corpul tău poate să devină o gazdă pentru dezvoltarea viermilor, dacă ești înghițit un fir de păr afectat.

ADVERTISEMENT
Tags: