News

Ce pedeapsă a primit angajata din Brașov care a refuzat să returneze salariul de 23.000 de euro, virat din greșeală

09.02.2021 | 21:16
Ce pedeapsa a primit angajata din Brasov care a refuzat sa returneze salariul de 23000 de euro virat din greseala
ADVERTISEMENT

Angajata din Brașov care a încasat, din greșeală, un salariu pe o lună de 23.000 de euro, pe care ulterior a refuzat să-l returneze, a aflat ce pedeapsă a primit din partea instanței de judecată. 

În martie 2019, o tânără angajată la o fabrică din Brașov a primit în cont salariul mai mare cu 110.597 de lei și a refuzat să returneze suma în plus față de leafa din contract. Firma virase din greșeală 112.194 de lei, puțin peste 23.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de o sumă uriașă, compania a făcut plângere contra acestei femei, iar aceasta s-a ales, în primă instanță, cu o condamnare la închisoare și mai multe zile de muncă în folosul comunității.

Ce pedeapsă a primit femeia din Brașov care a primit, din eroare, un salariu de 23.000 de euro

În urmă cu doi ani, angajata unei fabrici din Brașov a primit, din greșeală, un salariu de 23.000 de euro (circa 110.000 de lei). Venitul ei lunar era de doar undeva la 1.600 de lei. Aceasta a refuzat, însă, să returneze suma de bani, motiv pentru care a fost dată în judecată de firma la care lucra.

ADVERTISEMENT

Femeia este acuzată de ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, iar judecătorii de la Curte de Apel Brașov urmează să dea o sentință definitivă în acest caz. În primă fază, procesul s-a judecat la Judecătoria Brașov care a decis condamnarea la două luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

La prima înfățișare, instanța a condamnat-o la o pedeapsă de 60 de zile de închisoare cu amânarea pedepsei şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

ADVERTISEMENT

”Instanţa reţine că inculpata şi-a însuşit o sumă considerabilă de bani, sumă ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înţeles să restituie suma de bani primită din eroare, ci a ales să îi folosească în interes propriu.

Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei, se reţine că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reţine o perseverenţă infracţională în sarcina sa”, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Când se va da sentința finală în acest caz

Femeia a fost obligată să restituie angajatorului banii pe care i-a primit, din greșeală, în cont. Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Brașov, care ar urma să ia o decizie definitivă în 16 februarie.

Angajata fabricii, în vârstă de 31 de ani, a primit ”110.597 lei, sumă pe care, ulterior, inculpata nu a restituit-o și a folosit-o în interes propriu, însușindu-și-o astfel pe nedrept”, conform rechizitoriului.

ADVERTISEMENT
Tags: