News

Ce pedeapsă a primit bărbatul care evadase ca să doarmă pe mormântul fiului lui. Trăise ca un haiduc

07.03.2021 | 11:04
Ce pedeapsa a primit barbatul care evadase ca sa doarma pe mormantul fiului lui Traise ca un haiduc
ADVERTISEMENT

Bărbatul care a evadat ca să doarmă pe mormântul fiului lui și-a aflat pedeapsa. Acesta a trăit în pădure timp de o lună de zile.

Onorel Lupu a fugit din Penitenciarul Ploiești pentru a merge la mormântul copilului. Cât timp s-a ascuns de poliție, aproape o lună, bărbatul a furat mâncare și haine din casele oamenilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia l-au reclamat la poliție, motiv pentru care bărbatul a fost trimis în judecată, pe lângă evadare, și pentru 12 fapte de furt.

A evadat de la închisoare ca să doarmă pe mormântul fiului lui. Ce pedseapă a primit

Onorel Lupu a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru evadare și la un an și patru luni pentru furt calificat, scrie portalul prahovean de știri Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT

Astfel, deorece mai avea un rest de pedeapsă din condamnările anterioare, bărbatul va avea de ispășit o pedeapsă finală de trei ani, șase luni și 14 zile de închisoare.

Va trebui să plătească și despăgubiri

Bărbatul va avea de plătit și despăgubiri către victimele sale în valoare de 5.600 de lei, conform portalului instanțelor de judecată. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Onorel Lupu evadase anul trecut din Penitenciarul Ploieşti, în Sâmbăta Paştelui. Bărbatul a mers pe jos din Ploiești până în Păcureţi. S-a oprit direct în cimitirul din satul Măgura. Acolo se află mormântul băiatului său, Cătălin, mort în 2018 la vârsta de un an.

onorel lupu
El este Onorel Lupu, bărbatul care a dormit pe mormântul fiului său, a cărui poveste a emoționat toată România. Foto: știrileprotv.ro

A fugit o lună de polițiști. A fost prins de localnici

Acesta a reuşit să fugă de poliţişti timp de o lună. S-a ascuns prin pădurile din Matiţa, o zonă unde a şi copilărit și pe care le cunoștea foarte bine.

ADVERTISEMENT

Polițiștii și-au dat seama că singura ascunzătoare posibilă unde nu au căutat a fost cimitirul unde se afla mormântul copilului. N-au reușit să-l prindă ei, ci localnicii. Bărbatul a fost prins în noaptea de 15 spre 16 mai 2020 de localnicii din Bălteşti.

ADVERTISEMENT
Tags: