News

Ce pedeapsă a primit femeia din Dej care și-a lăsat copilul de 9 ani să fie mâncat de viermi

Decizie a instanței în cazul șocant din Dej. Mama care și-a lăsat copilul de 9 ani să fie mâncat de viermi a primit ani grei de închisoare.
31.07.2021 | 22:31
Ce pedeapsa a primit femeia din Dej care sia lasat copilul de 9 ani sa fie mancat de viermi
ADVERTISEMENT

Instanța s-a pronunțat în cazul șocant din Dej. La un an de la moartea băiatului, femeia a fost condamnată pentru rele tratamente aplicate minorului sub forma omorului calificat.

Pentru fapta odioasă, femeia a primit 18 ani și 2 luni de închisoare. Sentința judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată, conform Monitorulcj.ro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, copilul fusese descoperit cu răni adânci și multe infecții. Acesta fusese mâncat de muște și viermi pe tot corpul. Medicii Spitalului de Pediatrie din Cluj au făcut tot ce au putut ca să-l salveze, copilul fiind în comă. Din păcate, totul a fost tardiv.

Femeia din Dej care și-a lăsat copilul să fie mâncat de viermi, condamnată la 18 ani de închisoare

Cazul băiatului mort de la Dej a șocat o țară întreagă. Copilul a fost găsit în comă, în iulie 2020. Avea răni adânci pe tot corpul.

ADVERTISEMENT

Medicii nu i-au oferit încă de la început prea multe șanse de supraviețuire. Acesta a fost conectat la aparate pentru un timp, dar din nefericirea starea lui nu s-a ameliorat.

Anchetatorii au stabilit că rănile au fost provocate de viermi, după ce patul în care stătea era un adevărat focar de infecție.

ADVERTISEMENT

Doctorii au renunțat la medicamentele care îl sedau pentru a-i face mai multe investigații, iar atunci au descoperit leziuni neurologice grave. Se pare că, dacă ar fi supraviețuit, s-ar fi chinuit întreaga viață, conform sursei citate.

Au fost cercetați și partenerul femeii și bunica copilului

Pe lângă mama copilului, în acest caz, inițial, au fost anchetați concubinul femeii și bunica minorului.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane locuiau în același apartament cu copilul de 9 ani. La acea vreme, concubinul femeii a fost în arest la domiciliu după ce a săvârșit și o altă faptă penală, în timp ce bunica s-a aflat sub control judiciar.

După 1 an de zile, mama copilului a fost condamnată la 18 ani și 2 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă.

ADVERTISEMENT