News

Ce pedeapsă a primit un pensionar care a condus beat pe contrasens. Ce a făcut în mașina poliției

Un pensionar din România a fost prins beat la volanul unui Trabant. În plus, acesta circula pe contrasens, chiar în fața poliției. Ce pedeapsă a primit.
17.12.2022 | 22:08
Ce pedeapsa a primit un pensionar care a condus beat pe contrasens Ce a facut in masina politiei
Pensionar din România, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a condus beat pe contrasens. Sursa foto (ilustrativ): 4tuning.ro
ADVERTISEMENT

În februarie 2020, un pensionar de 68 de ani din județul Cluj a fost depistat la volanul unui Trabant circulând pe contrasens. Polițiștii au constatat, după testarea cu aparatul etilotest, că acesta are și o alcoolemie de 1,33 mg/l în aerul expirat.

Pensionar din România, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a condus beat pe contrasens

Acum, vârstnicul și-a aflat pedeapsa. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

A fost acuzat de refuzul de prelevare a mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. După ce a fost prins, acesta a refuzat să fie testat, a fost încătușat și dus la spital.

În plus, acesta și-a făcut nevoile în timp ce se afla în autospeciala de Poliție. Nervii săi nu s-au oprit aici. La spital a devenit din nou recalcitrant. Avea să se dovedească ulterior că bărbatul se afla la volan la limita comei alcoolice.

ADVERTISEMENT

Pensionarul explică alcoolemia din sânge: spune că a consumat un litru de bere

În ciuda rezultatului alcool-testului, de 1,33 mg/l în aerul expirat, pensionarul a spus că a consumat doar un litru de bere.

Aflat aproape de coma alcoolică, acesta nu a ezitat și s-a urcat la volanul Trabantului.

A circulat prin Câmpia Turzii către Cluj-Napoca. La un moment dat, a intrat pe contrasens chiar prin fața unei mașini de poliție aflată pe șosea.

ADVERTISEMENT

Agenții de Poliție au fost nevoiți să efectueze manevra de ocolire a autoturismului marca Trabant.

Ei bine, bătrânul nu a fost impresionat de patrula poliției și și-a continuat deplasarea, în ciuda faptului că agenţii de pe patrulă au pus în funcţiune sistemul acustic şi luminos al autoturismului, solicitându-i astfel pensionarului să oprească.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu s-a lăsat și a condus Trabantul până la locuința sa. El și-a parcat mașina în fața casei.

Seara, la ora 20:40 mai mulți polițiști au ajuns la domiciliul acestuia. Oamenii legii l-au legitimat şi l-au identificat pe inculpat ca fiind conducătorul autoturismului marca Trabant, acesta fiind singur în maşină.

ADVERTISEMENT