Life

Ce pedeapsă au primit Brigitte și Florin Pastramă după condamnarea în dosarul măștilor. Lovitură pentru cei doi soți

Ce pedeapsă au primit Brigitte și Florin Pastramă după condamnarea în dosarul măștilor. Suma pe care o au de achitat cei doi soți.
02.07.2024 | 00:30
Ce pedeapsa au primit Brigitte si Florin Pastrama dupa condamnarea in dosarul mastilor Lovitura pentru cei doi soti
Brigitte și Florin Pastramă, pedeapsă după condamnarea în dosarul măștilor. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Brigitte și Florin Pastramă au primit o pedeapsă după condamnarea în dosarul măștilor. Ce au decis judecătorii în cazul lor. Suma pe care trebuie să o achite cei doi soți?

Brigitte și Florin Pastramă au primit o pedeapsă după condamnarea în dosarul măștilor

Acum aproape trei ani, polițiștii au venit la ușa lui Brigitte și a lui Florin Pastramă. Cei doi au fost acuzați de comercializarea de măști chirurgicale care au purtat însemnele unor mărci cunoscute.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost atunci audiați și plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Pe numele lor a fost deschis un dosar penal, având ca obiect “punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”.

Între timp, dosarul celor doi a ajuns și la judecători, care au luat o decizie în privința celor doi soți. Cele trei brand-uri exclusiviste, a căror marcă ar fi fost imitată de măștile pe care cei doi le comercializau, au fost parte civilă în dosar.

ADVERTISEMENT

Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați la plata amenzii penale în cuantum de 4.000 de lei fiecare. Mai exact, fiecare dintre ei a primit câte 100 de zile de amendă penală, care au fost înmulțite cu 40 de lei, sumă corespunzătoare unei zile de amendă.

În schimb, celor trei brand-uri celebre, parte civilă în dosar, le-au fost respinse ca neîntemeiate acțiunile civile care au fost exercitate. Soții Pastramă nu le datorează acestora nimic.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă Brigitte și Florin Pastramă

Cu toate acestea, cei doi au obligația de a achita cheltuielile de judecată. Fiecare dintre ei trebuie să achite o sumă în valoare de 1.500 de lei. Hotărârea nu este, însă, definitivă, și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

“În temeiul art.397 alin.1 C. proc. pen rap. la art.25 alin.1 C. proc. pen, respinge ca neîntemeiate acțiunile civile exercitate de către părțile civile LOUIS VUITTON MALLETIER, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu, GUCCIO GUCCI S.P.A, prin reprezentant legal C.A Frisch&Parteners și FENDI România, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu.

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. e C.proc.pen. rap. la art. 398 C.proc.pen. cu referire la art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (suma de câte 1200 lei reprezentând cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală şi suma de câte 300 lei, pentru faza de cercetare judecătorească).

În temeiul art.407 alin.1 C.pr.pen. dispune comunicarea copiei hotărârii părților şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în hotărârea privind pedeapsa celor doi soți, potrivit spynews.ro.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”