News

Ce pedepse au primit inculpații din dosarul Dragnea. Bombonica a fost achitată

27.05.2019 | 14:12
Ce pedepse au primit inculpatii din dosarul Dragnea Bombonica a fost achitata
Ce pedepse au primit inculpații din dosarul Dragnea. Sursa foto: Europa FM
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală și Asistență Socială și Protecția Copilului din Teleorman (DASPC). Nu este singurul din acest dosar care a primit sentința astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ce pedepse au primit inculpații din dosarul Dragnea și de ce a fost achitată Bombonica

Balaban Constantin Claudiu este achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, însă este condamnat la un an cu suspendare pentru fals în acte. Olguța Șefu, fosta șefă a DGASPC a fost condamnată la un an cu suspendare. Nicușor Gheorghe, unul din funcționarii publici de la DGASPC, a primit 3 luni cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Miroș Rodica a fost și ea condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă crescută de la 2 ani cât era inițial, iar Adriana Botorogeanu a primit 2 ani cu suspendare. Marineci Ionel a primit și el 3 ani cu suspendare, iar Bombonica Prodana a fost achitată deoarece a plătit partea ei de prejudiciu din dosar recunoscându-și faptele.

Iubita lui Dragnea, achitată. Sursa foto: ziare.com

Liviu Dragnea, condamnatul anului

Liviu Dragnea este marele inculpat în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman. Liderul PSD va merge la pușcărie pentru că a luat banii de la copii și i-a folosit pentru partid. În niciun moment, Dragnea nu și-a recunoscut faptele, iar dacă făcea asta și își achita partea de prejudiciu, probabil ar fi primit o pedeapsă mai ușor sau chiar era achitat, ca Bombonica.

ADVERTISEMENT

”Teoretic, pur procedural, sigur ca da, există posibilitatea asta (ca sentința să fie amânată de judecători -n.r.). Codul de Procedură Penală vorbește doar de posibilitatea de amânare, nu vorbește absolut nimic derspre alte incidente cum ar fi posibilitatea pensionării unui judecător din complet. Teoretic, este deci posibil să fie amânat, practic, eu cred că nu o să se amâne sau nu o să se amâne după 1 (1 iunie-n.r.)”, a spus avocatul lui, Toni Neacșu, înainte de condamnare.