News

Ce pensie are acum Nina Iliescu, soția fostului președinte al României, Ion Iliescu: „Pensia mea nu a crescut ca în povești”

03.12.2020 | 16:47
Ce pensie are acum Nina Iliescu sotia fostului presedinte al Romaniei Ion Iliescu Pensia mea nu a crescut ca in povesti
Nina Iliescu are o pensie de aproape 2.500 de lei. Foto: dcbusiness.ro
ADVERTISEMENT

Nina Iliescu, soția fostului președinte al țării, Ion Iliescu, a fost dintotdeauna una din cele mai discrete prime-doamne, însă în urmă cu un an a fost nevoită să iasă public după ce anumite site-uri au scris că ar avea o pensie babană.

În anul 2019, Nina a intervenit pe blogul lui Ion Iliescu și a dezvăluit ce pensie ia lună de lună de la statul român.

ADVERTISEMENT

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, spunea acum un an Nina Iliescu.

Nina Iliescu ia, potrivit noii majorări, 2.464 de lei pensie

Nevasta fostului președinte i-a surprins pe toți: primea, la acea vreme, 2.143 de lei în mână. FANATIK a calculat câți bani primește astăzi soția lui Ion Iliescu după ce pensiile au fost majorate cu 15% de la 1 septembrie de către actualul guvern.

ADVERTISEMENT

Potrivit calculului nostru, Nina are acum, cu majorarea făcută acum două luni, 2.464,45 de lei, deci a beneficiat de o creștere de 321 de lei, o sumă importantă pentru foarte mulți pensionari amărâți din România.

Multă lume se întreabă ce a muncit Nina Iliescu de primește o pensie de aproape 2.500 de lei de la statul român, căci asta înseamnă că a contribuit serios, pensia minimă garantată fiind cu mult sub această sumă.

ADVERTISEMENT

Ei bine, Nina a lucrat foarte mulți ani ca inginer, fiind cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor, potrivit celor de la Libertatea.

Mai exact, pentru epoca în care a muncit cel mai mult, Nina Iliescu avea o meserie atribuită în special bărbaților, căci treaba ei implica de la verificarea țevilor transportatoare a diferitelor tipuri de resurse până la găsirea unor soluții reparatorii.

ADVERTISEMENT

Conform fișei postului, un inginer specializat în coroziunea metalelor trebuie să știe care sunt cauzele pentru care ruginește fierului și să distingă din cele trei tipuri de erodare (chimică, petrochimică și electrochimică) cel de la care trebuie să pornească rezolvarea unei probleme care, pe termen lung, poate cauza necazuri adevărate în infrastructura de țevi subterane, de pildă, care transportă apa caldă sau gaz.

ADVERTISEMENT