Life

Ce pensie are cântăreața Saveta Bogdan. ”Mă descurc cu greu”

Cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan are o pensie în valoare de 1.200 de lei și abia se descurcă cu banii, la prețurile care sunt astăzi la facturi și la alimente.
27.03.2022 | 13:00
Ce pensie are cantareata Saveta Bogdan Ma descurc cu greu
Cântăreața Saveta Bogdan are pensie o pensie de 1200 lei. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Saveta Bogdan, în vârstă de 76 de ani, primește de la stat o pensie foarte mică și spune că abia se descurcă la prețurile care sunt astăzi la facturi și la alimente.  Cântăreața de muzică populară se plânge că îi este greu, dar se consideră norocoasă, pentru că cei care îi îndrăgesc muzica nu au uitat-o și o caută să o invite la evenimente.

Saveta Bogdan are o pensie de 1.200 de lei

Cântăreața de muzică populară a dezvăluit care este pensia pe care o obține de la stat, după anii de muncă. Saveta Bogdan este fericită că încă mai este solicitată să susțină programe artistice.

ADVERTISEMENT

Așa mai câștigă un ban în plus. Pe lângă pensia mică pe care o are, în valoare de 1200 de lei, Saveta Bogdan mai primește de la UCIMR (Asociația Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – n.r.) suma de 600 de lei, adică jumătate din valoarea pensiei sale.

Își rotunjește veniturile cu evenimentele la care este chemată să cânte

Saveta Bogdan își mai rotunjește pensia și cu recitalurile pe care le susține seară de seară, într-o locație din Centrul Vechi al Capitalei, dar și cu evenimentele private la care este solicitată. Cântăreața se plânge că pâinea ei preferată s-a scumpit mult, dar și că prețurile din piață au luat-o razna.

ADVERTISEMENT

”Eu am o pensie de 1.200 de lei și noroc, că mai iau încă jumătate din valoarea ei, de la UCIMR, și că mă mai cheamă lumea să mai cânt. În pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicăieri. Acum mai cânt seara la Taverna Covaci în Centrul Vechi și uite așa mă pot descurca și eu, greu, dar mă descurc”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan.

Cântăreața s-a îngrășat în America

Fiica ei, Cătălina, stabilită de ani buni în SUA, o tot cheamă peste Ocean. Cântăreața de muzică populară a mai fost plecată și anul trecut pe tărâm american, unde a stat luni de zile bune.

ADVERTISEMENT

Cum a revenit acasă, cântăreața a dat iama în mâncărurile noastre tradiționale, de care i-a fost tare poftă cât timp a stat în SUA. Așa se face că, la finalul anului trecut, aceasta s-a chinuit să topească surplusul de greutate, pe care l-a acumulat la întoarcerea în țară.

Cu sport și cu post a dat jos în final, cele câteva kilograme, pe care le-a luat în greutate.

Fata Savetei Bogdan n-a mai fost în România de 13 ani

Cătălina este și unicul copil al cântăreței de muzică populară, iar aceasta nu a mai fost în țară de 13 ani. Anul acesta, Saveta Bogdan o așteaptă cu dor și drag pe fiica ei, pe care a văzut-o în ultimii ani, doar atunci când a traversat Oceanul.

ADVERTISEMENT

”Fata mea, Cătălina, nu a mai fost în țară de 13 ani. Anul acesta o aștept acasă, în România. A spus că vine și ea, îi este dor de casă și de țară. Când merg la ea, în America și la ginerele meu, nu știu ce să îmi mai facă, mă răsfață cum știu ei mai bine”, susține cântăreața de muzică populară pentru FANATIK.

Ar popula planeta cu Enceanu

Saveta Bogdan este o fire veselă și cu un simț al umorului foarte dezvoltat. Ea a declarat, la un moment dat, într-o emisiune de televiziune, că ar repopula planeta cu nimeni altul decât Constantin Enceanu.

”Eu zic că aș face-o cu Constantin Enceanu. Am face și copii, am înmulți planeta, el e vesel, eu sunt veselă, cred că ar fi cel mai bine”, a fost dialogul amuzant dintre cei doi în cadrul emisiunii Teo Show de la postul Kanal D.

Constantin Enceanu i-a dat un mesaj

Cântărețul de muzică populară Constantin Enceanu a aflat imediat totul și i-a trimis și el un mesaj.

“Dacă e plăcerea doamnei, acum jumătate e rezolvată, important e să mai vreau și eu. Din partea dânsei e rezolvată problema, mai trebuie rezolvată și din partea mea. E un compliment. Îi mulțumesc.”, a declarat Constantin Enceanu.

ADVERTISEMENT
Tags: