News

Ce pensie are Gheorghe Dincă. Ce meserie a avut ”Monstrul din Caracal” înainte să ajungă la închisoare

Gheorghe Dincă își va petrece restul vieții după gratii, însă primește din partea statului român o pensie, la fel ca și orice alt cetățean onest care a muncit.
22.05.2024 | 20:35
Ce pensie are Gheorghe Dinca Ce meserie a avut Monstrul din Caracal inainte sa ajunga la inchisoare
Ce pensie are Gheorghe Dincă. Ce meserie a avut ”Monstrul din Caracal” înainte să ajungă la închisoare. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Supranumit ”Monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă a lucrat mai bine de 50 de ani, astfel că se bucură de o pensie, în măsura în care poate să o facă după gratii. Gheorghe Dincă a fost condamnat în 2019 la 30 de ani de închisoare pentru că a răpit, sechestrat, violat și ucis două tinere, pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Ce meserie a avut ”Monstrul din Caracal” înainte să ajungă la închisoare

Este un lucru știut că Gheorghe Dincă nu are o viață ușoară după gratii, acolo unde colegii săi de detenție l-au violat sau bătut, însă ca o și o palidă consolare, criminalul primește de la stat o pensie de 700 de lei pe lună. În mod normal ar trebui să primească 1000 de lei, însă statul i-a pus o poprire de 30% pe venituri.

ADVERTISEMENT

Popirea a fost pusă pentru că Gheorghe Dincă nu a avut de unde să plătească despăgubirile de 600.000 de euro pentru familiile celor două tinere pe care le-a violat și ucis. Mai mult, autoritățile nu au reușit să vândă prea multe dintre bunurile lui Gheorghe Dincă, reușind să valorifice doar mormanele de fier și mașini vechi.

Potrivit Impact, Gheorghe Dincă a muncit 51 de ani, iar la 42 de ani era deja șef de secție la o fabrică. Cu toate acestea, pensia lui Gheorghe Dincă este mică pentru că a preferat să lucreze la negru, pentru a avea mai mulți bani în acel moment. Singura sursă de venit a lui Gheorghe Dincă a rămas pensia de 700 de lei, pentru că familia sa a rupt legătura cu el.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, cu acești bani Gheorghe Dincă face mici cumpărături, printre care cartele telefonice. Traumatizat de experiența din închisoare, Gheorghe Dincă a decis să se pocăiască, astfel că a fost botezat în cultul penticostal după gratii. A fost botezat de pastorul Viorel Lupu din Slatina, în speranța că după moarte a va primit în Rai, loc unde creștinii cred că ajung după moarte dacă sunt împăcați cu Dumnezeu.

Așadar, Dincă a fost primit în rândul asociației penticostale ”Misiunea Family to Family”, alături de alți 7 deținuți care au simțit nevoia să fie mai apropiați de Dumnezeu în această perioadă a vieții. ”Se vede transformarea după botez… Gheorghe Dincă este acum un născut din nou, acum este ca un bebeluș, trebuie ajutat, avut grijă, corectat la vorbire, la comportament… Trebuie să treacă prin ciclul acesta, din punct de vedere spiritual”, a explicat pastorul Viorel Lupu.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă s-a pocăit în închisoare

Mai mult, Gheorghe Dincă a dat penitenciarul în judecată pentru că nu e lăsat să participe la unele activități religioase. Convertirea lui Dincă aduce aminte de cea a criminalului în serie Jeffrey Dahmer, condamnat la închisoare după ce a ucis 17 tineri. Gheorghe Dincă le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în 2019, după ce le-a răpit.

Alexandra Măceșanu avea 15 ani pe 24 iulie 2019, moment în care a plecat să facă autostopul spre Caracal. A fost luată în mașină de Gheorghe Dincă, însă de atunci nu a mai fost văzută niciodată. Tânăra a fost dusă la casa lui Dincă din Caracal, acolo unde a fost violată, ucisă și incinerată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Alexandra a reușit să sune de 3 ori la 112 și să ceară ajutor, iar polițiștii au așteptat la poartă 19 ore. Procurorii și-au dat seama ulterior că Gheorghe Dincă o răpise și pe Luiza Melencu, cândva în aprilie 2019. Și în cazul acestei tinere soarta a fost identică, deși Dincă și-a negat mereu faptele.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”