News

Ce pensie are Ion Iliescu! Cum se poziționează față de cel mai bogat pensionar al țării

13.01.2021 | 17:55
Ce pensie are Ion Iliescu Cum se pozitioneaza fata de cel mai bogat pensionar al tarii
FANATIK îți spune ce pensie are Ion Iliescu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune adevărul despre pensia pe care o are Ion Iliescu, fostul președinte al țării! Primul om care a condus România după îndepărtarea regimului comunist nu stă rău deloc din punct de vedere financiar.

Ar putea avea ceva probleme dacă parlamentarii se decid, în cele din urmă, să taie pensiile speciale. Interesant este că, de-a lungul timpului, Ion Iliescu a deținut mai multe funcții importante, ceea ce înseamnă acum și o pensie pe măsură.

ADVERTISEMENT

Concret, la final de lună, Ion Iliescu poate sta liniștit. Nu face parte din grupul pensionarilor care așteaptă la ușă poștașul pentru a-și încasa pensia.

Ce pensie are Ion Iliescu, fostul președinte al României!

Fostul lider PSD încasează o pensie de 3.916 lei, dar, atenție, mai beneficiază și de o indemnizație pentru ocuparea funcției supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Vorbim de aproape 2000 de euro, bani care îi asigură o bătrânețe liniștită. Conform ultimei declarații de avere, Ion Iliescu deținea și un apartament în capitală. Acesta a fost cumpărat în 1996, an de tristă amintire pentru el, an în care a predat conducerea țării.

Vorbim despre un apartament cu o suprafață serioasă, 156 de mp. De asemenea, fostul președinte a precizat că are și nu mai puțin de 16 tablouri ale unor pictori români și mici obiecte de artă.

ADVERTISEMENT

Câți bani câștigă Nina Iliescu, soția fostului lider PSD

Nina Iliescu, soția fostului președinte al țării, Ion Iliescu, a fost dintotdeauna o figură discretă, dar în urmă cu doi ani de zile a ieșit public și și-a explicat încasările.

Mai exact, în anul 2019, Nina a intervenit pe blogul lui Ion Iliescu și a dezvăluit ce pensie ia lună de lună de la statul român.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață…

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, spunea Nina Iliescu.

Ce studii are Ion Iliescu

Se știe despre fostul șef de stat că la vârsta de un an a fost abandonat de mama lui naturală, Maria Dumitru Toma. Aceasta nu s-a mai interesat niciodată de soarta lui. Ion Iliescu a absolvit Liceul Spiru Haret din București în anul 1949.

A mers apoi să studieze mecanica fluidelor la Institutul Politehnic București, după care a urmat o specializare la Institutul Energetic al Universității din Moscova.

Sursa foto – hepta.ro

De altfel, cât timp a stat în capitala URSS, Iliescu a fost secretar al „Asociației studenților români”. Se credea că îl cunoștea pe Mihail Gorbaciov, cu toate că atât Ion Iliescu cât și Gorbaciov au negat în repetate rânduri acest lucru.

Cât de departe este Iliescu de cea mai mare pensie a țării

Deși nu este deloc un pensionar sărac, Ion Iliescu nu se poate compara cu pensia de lux a României. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei.

De altfel, Turcan a susţinut că este vorba despre o pensie de serviciu. Concret, cea mai mare pensie din România este în valoare de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi

ADVERTISEMENT