News

Ce pensie are Traian Băsescu. Fostul preşedinte a anunţat câţi bani ia

27.06.2019 | 09:41
Ce pensie are Traian Basescu Fostul presedinte a anuntat cati bani ia
Ce pensie are Traian Băsescu? Nu este una mare. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus ce pensie ia, câți bani primește lună de lună de la stat pentru munca depusă. Liderul PMP a fost recent ales europarlamentar, iar de acum înainte va lua nu doar banii de pensie, ci și indemnizația de la Bruxelles, care se ridică până la 8.000 de euro.

Ce pensie are Traian Băsescu, după ani de activitate ca marinar și demnitar al statului

În vârstă de 67 de ani, fostul marinar a dezvăluit de câți bani se bucură, după ce au apărut tot mai multe speculații cu privire la sumele, uneori cu adevărat fabuloase, pe care le câștigă foștii demnitari ai României, meritați sau nu. În tot scandalul legat de pensiile speciale, Băsescu a dezvăluit că pensia pe care o încasează lunar nu este nici pe departe una scandaloasă, așa cum probabil se așteptau contestatarii săi.

Băsescu a spus la B1 TV că a ieșit la pensie cu 2.980 de lei după ani de activitate ca marinar, primar al Bucureștiului și președinte al României în două mandate. A comparat pensia lui, pe care o consideră mică, cu pensia unui personaj controversat din istoria recentă a țării, torționarul Ion Ficior, care încasa, până la condamnare, o pensie de 5.500 de lei.

Fostul președinte a fost ales europarlamentar pe 26 mai. Sursa foto: HEPTA.RO

„Am ieșit la pensie cu 2.980 de lei”

Fostul șef al statului a mai spus la postul de televiziune că pensiile speciale nu se justifică și nu este de acord cu sumele colosale pe care le iau unele persoane din România, pentru că mulți nu merită zecile de mii de lei. „Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul să-l vedeți dacă nu mă credeți”.

„Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât un… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu la B1 TV.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS