News

Ce pensie avea Alexandru Arşinel şi ce avere lasă în urmă după 60 de ani de carieră

Actorul Alexandru Arșinel a murit joi, la 83 de ani, iar în urma lui rămân o carieră memorabilă și o avere pe măsura muncii depuse în peste șase decenii.
29.09.2022 | 20:21
Ce pensie avea Alexandru Arsinel si ce avere lasa in urma dupa 60 de ani de cariera
La 3 aprilie 2014, Alexandru Arșinel și Stela Popescu au participat la Gala Zu Music Awards. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amintim că Alexandru Arșinel avea mai multe probleme de sănătate, iar starea lui de sănătate s-a agravat încă de la jumătatea lunii septembrie.

Alexandru Arșinel avea mai multe conturi în lei și valută

Joi seara, vestea neagră despre decesul actorului de comedie a fost confirmată de fiul său, Bogdan Arșinel. După peste 60 de ani pe scenă, fostul director al Teatrului de revistă ”Constantin Tănase” a lăsat o avere impresionantă soției Marilena Arșinel și celor doi băieți, Bogdan și Cristian.

ADVERTISEMENT

Asta reiese din declarația de avere depusă de actor în anul 2021. La acea vreme, Alexandru Arșinel deținea mai multe terenuri, conturi bancare și bunuri imobiliare.

Actorul avea patru terenuri cu o suprafață totală de peste 18.000 mii de metri pătrați. Acestea au fost dobândite fie prin moștenire, fie prin acte de vânzare-cumpărare.

ADVERTISEMENT

Două dintre ele se află în Dolhasca, satul în care s-a născut Arșinel, iar celelalte se află în Sinaia  și Samulcaș-Crevedia. Pe lângă acestea, cel care care a cucerit publicul românesc datorită colaborării cu Stela Popescu mai avea și patru case.

Actorul avea o casă și la Sinaia

Una la Dolhasca, de 80 de metri pătrați, alta la Samurcași-Crevedia, una la Sinaia și imobilul din București, de 225 de metri pătrați, dobândit prin cumpărare în 1996.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește economiile, actorul a deschis mai multe conturi bancare și în lei, și în valută. La BCR, Alexandru Arșineal deținea două conturi în valoare de 174.566 și 32.872 de lei.

La ING, el avea trei conturi în euro (n.r. – peste 33.000 de euro), unul în dolari (n.r. –  1538 de dolari) și trei în lei (n.r. – 268.294 lei). La aceeași bancă, el avea și un card în valoare de 80.747 lei.

ADVERTISEMENT

Trei conturi și-a deschis actorul și la BRD, iar suma totală depusă se ridica la 484.000 lei. În plus, acesta avea și o colecție de timbre evaluată la 5.000 de euro.

Veniturile pe care actorul le încasa din pensii

Beneficiind de aceste rezerve financiare, actorul și-a ajutat la un moment dat unul dintre copii cu un împrumut în valoare de 100.000 de euro. În același context, mai trebuie spus că, în perioada în care a fost director adjunct al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, el a încasat 79.366 de lei.

Numai din drepturile de proprietate intelectuală, comediantul a încasat 30.120 de lei. Toate aceste venituri au fost completate de pensia de revoluționar, care îi aducea anual încă 33.720 de lei, la care se mai adăugau 73.512 de lei din pensia de stat.

Arșinel mai avea și o indemnizație anuală de merit de la Ministerul Culturii, în valoare de 74.772 lei, la care s-a mai adăugat pensia de handicap de gradul 2 (n.r. – 10.800 de lei).

 

ADVERTISEMENT