Life

Ce pensie avea, de fapt, Ileana Stana Ionescu. Cât primește de la stat și soțul ei, actorul Andrei Ionescu. „Am avut noroc cu Ion Caramitru”

Ce pensie primea de la stat regretata actriță Ileana Stana Ionescu. Care este venitul lunar al soțului ei, Andrei Ionescu?
30.06.2024 | 15:03
Ce pensie avea de fapt Ileana Stana Ionescu Cat primeste de la stat si sotul ei actorul Andrei Ionescu Am avut noroc cu Ion Caramitru
Ileana Stana Ionescu a murit la 87 de ani. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marea actriță Ileana Stana Ionescu a încetat din viață, duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. După o carieră îndelungată, de șase decenii în lumea teatrului, s-a stins. Ce pensie primea lunar din partea statului? Ce venit are soțul ei, Andrei Ionescu, rămas acum văduv, la vârsta de 96 de ani?

Ce pensie primea lunar regretata actriță Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu era retrasă de cinci ani din viața publică, iar vestea morții a fost dată de actrița Alexandra Velniciuc: ”Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!”.

ADVERTISEMENT

Decesul fulgerător al artistei a lăsat un gust amar în sufletele celor care au îndrăgit-o. Puțini, însă, au știut că în ultimele clipe de viață era internată într-un spital. Se confrunta cu probleme de sănătate, iar medicii nu i-au mai putut face nimic în cele din urmă.

”Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani, nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți!”, spunea actrița, în perioada vieții sale, pentru cancan.ro

ADVERTISEMENT

Cum se descurca Ileana Stana Ionescu cu banii? Regretata actriță primea o pensie decentă din partea statului român, spre deosebire de alți colegi de breaslă. Același venit îl are și soțul ei, în fiecare lună, actorul Andrei Ionescu.

Ileana Stana Ionescu avea o pensie de 4000 de lei

Andrei Ionescu a precizat că pensia asemeni unui salariu mediu net în România i-o datorează lui Ion Caramitru, fost director al Teatrului Național din București. Acesta s-a străduit ca actorii, când se vor retrage din activitate, să aibă pensii decente.

ADVERTISEMENT

”Noi, actorii mai vechi, de la Teatrul Național, am ieșit cu pensii bune, de peste 4.000 de lei, (…) am avut noroc cu Ion Caramitru, fostul director al teatrului. El s-a zbătut să avem pensii decente”, a spus Andrei Ionescu pentru Playtech Știri.

Colegii de breaslă o plâng acum pe Ileana Stana Ionescu. Cântărețul Fuego, de exemplu, a postat un mesaj de condoleanțe emoționant în memoria celei despre care spune că a iubit-o și că a fost o inspirație pentru el.

ADVERTISEMENT

”Cortina se trage azi peste încă un nume emblematic al teatrului românesc, ILEANA STANA IONESCU! Am iubit-o, am văzut-o în numeroase roluri la teatru, a fost o inspirație și sunt onorat că am avut-o aproape în multe din emisiunile mele peste ani, inclusiv la TVR 2, în 2018, când, la cei 82 de ani ai săi, își anunța retragerea! Rămas bun!”, a notat și Fuego.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el