Life

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. Bani prea puțini după 55 ani de carieră pentru marea actriță

19.11.2020 | 13:25
Ce pensie avea Draga Olteanu Matei Bani prea putini dupa 55 ani de cariera pentru marea actrita
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai importante personalități din teatrul românesc. Actrița s-a stins din viață ieri noapte din cauza unei hemoragii digestive superioare. Deși a avut în spate 55 de ani de carieră, doamna teatrului românesc avea o pensie prea mică. 

În ultimii ani din viață, renumita actriță s-a descurcat foarte greu cu banii din pricina pensiei mici pe care o primea, cu toate că a interpretat sute de roluri mai bine de jumătate de veac, potrivit Impact.

ADVERTISEMENT

Pensia de artist pe care o primea Draga Olteanu Matei era mult prea mică pentru o actriță de talia ei și, mai ales, pentru o femeie în vârstă, care se confrunta cu diverse afecțiuni.

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. Bani prea puțini după 55 ani de carieră pentru marea actriță

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai apreciate actrițe din lumea teatrului românesc. De asemenea, a interpretat sute de roluri și în filme și producții de televiziune. Cu mulți ani de activitate în spate, actrița avea o pensie foarte mică.

ADVERTISEMENT

Marea doamnă a teatrului românesc a adus zâmbetul pe buzele a milioane de români, ea însăși fiind o persoană foarte optimistă și zâmbitoare. În spatele acestei fericiri se ascundeau, însă, o grămadă de probleme. Actrița și-a pierdut averea și a rămas cu o pensie mult prea mică pentru toți anii în care a interpretat roluri celebre.

Draga Olteanu Matei a trecut prin multe încercări de-a lungul vieții. După ce a rămas fără avere și locuință din cauza unei escrocherii, artista s-a retras la Piatra Neamț, unde și-a dus traiul în ultimii ani de viață. Pensia pe care o avea era mult prea mică pentru mai bine de cinci decenii petrecute pe scenă.

ADVERTISEMENT

Pensia de artist pe care o primea lunar era în valoare de 1.700 de lei, deloc suficientă pentru a-și duce traiul de zi cu zi, mai ales că se confrunta și cu probleme de sănătate. Draga Olteanu Matei a fost salvată de indemnizația de la UNITER în valoare de 2.500 de lei, pe care o primea pentru bogata sa carieră în lumea teatrului.

Draga Olteanu Matei nu este singura personalitate marcantă care avea venituri mult prea mici în comparație cu anii petrecuți pe scenă. Actrița povestea în urmă cu câțiva ani despre o discuție purtată cu Aimee Iacobescu, o altă mare actriță din România. Aceasta afirma că artiștii români au venituri prea mici și că mor de foame din cauza pensiilor.

ADVERTISEMENT

Modestă din fire, Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de veniturile ei și era convinsă că mulți pensionari din țară aveau situații mult mai precare.

Actrița a decedat la vârsta de 87 de ani la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași în urma unei hemoragii digestive superioare. Draga Olteanu Matei avea și alte probleme de sănătate de natură cardiovasculară și endocrinologică. Mai mulți actori din Generația de Aur și-au exprimat regretele, dar și cei tineri care au avut ocazia să joace alături de ea sau pe care i-a inspirat.

ADVERTISEMENT