Life

Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani în fața publicului. Artistul se descurca cu greu

02.04.2021 | 18:05
Ce pensie avea Nelu Ploiesteanu dupa 55 de ani in fata publicului Artistul se descurca cu greu
ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică lăutărescă și a cântat timp de 55 de ani în fața publicului, bucurându-i pe români cu vocea lui de neegalat, dar iată ce pensie avea artistul după o viață pe scenă.

Deși a fost mai bine de jumătate de secol în lumina reflectoarelor, pensia pe care o primea Nelu Ploieșteanu era una foarte mică, formată din trei cifre. Cum nu era suficient pentru a se întreține, acesta mai cânta la un local câte două ore în fiecare seară.

ADVERTISEMENT

Cântărețul era internat la ATI la Spitalul Floreasca din București de mai bine de două săptămâni, fiind în stare gravă din pricina complicațiilor cauza de infectarea cu coronavirus. Artistul a murit la o săptămână după ce colega lui de brească, Cornelia Catanga, s-a stins din viață din aceeași cauză.

Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani în fața publicului

Nelu Ploieșteanu primea, lună de lună, o pensie în valoare de 800 de lei, după ce a petrecut 55 de ani pe marile scene, fiind aplaudat de milioane de fani pentru talentul său. Din cauza pandemiei de Covid-19, artistul se mutase din București și mai câștiga bani din cântările zilnice la un local.

ADVERTISEMENT

„În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută!

Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, a declarat artistul cu ceva timp în urmă, potrivit spynews.ro. 

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu coronavirusul

Cu mai bine de două săptămâni în urmă, celebrul lăutar a ajuns în stare gravă la secția de ATI a Spitalului Floreasca. Nelu Ploieșteanu a refuzat, inițial, tratamentul și internarea la spital, deși avea simptome de Covid-19.

„Marți a venit de la spital acasă, iar miercuri a ajuns în nou pe mâna medicilor. Este la Terapie Intensivă, cu saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Starea lui este destul de gravă, pentru că are afecțiuni la plămâni, pneumonie, tuse tabacică”, a declarat Mara Bănică, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Interpretului nu îi era frică de coronavirus și a ignorat simptomele, ieșind din spital pe propria răspundere, doar ca să ajungă, ulterior, la Terapie Intensivă. Gestul acesta l-a costat viața, iar în această dimineață Mara Bănică a anunțat decesul lăutarului.

ADVERTISEMENT