ADVERTISEMENT
News

Ce pensie încasează fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea: ”Nu pot să fiu ipocrit ca Cioloș și Rareș Bogdan”

Fostul ministru Petre Daea a dezvăluit ce pensie primește și a trimis săgeți către Dacian Cioloș și Rareș Bogdan, după eliminarea pensiilor parlamentarilor.
Autor: Adrian Baciu | 25.06.2021 | 07:57
Ce pensie încasează fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea: ”Nu pot să fiu ipocrit ca Cioloș și Rareș Bogdan”
Ce pensie încasează fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea: ”Nu pot să fiu ipocrit ca Cioloș și Rareș Bogdan”. Sursa foto: hepta.ro

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii din recentele guvernări PSD, a dezvăluit ce pensie primește după 52 de ani de muncă.

ADVERTISEMENT

Ce pensie încasează fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea, după 52 de ani de activitate

Într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Târgu Jiu, fostul oficial al Guvernului Dăncilă a spus că are o pensie de 2.300 de lei după mai bine de o jumătate de secol de activitate.

Acesta a mai spus că va apela la justiție pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu.

ADVERTISEMENT

”Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul.

Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba de oportunism , ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul”, a spus fostul ministru, conform Adevărul.

Petre Daea: ”Nu pot să fiu ipocrit ca Cioloș și Rareș Bogdan”

Fostul ministru a mai adăugat că cei care au fost de acord cu noua lege aprobată de Parlament prin care s-au eliminat pensiile parlamentarilor au fost ipocriţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta este supărat pe Renate Weber, fost Avocat al Poporului, pentru că nu a atacat legea la Curtea Constituţională.

”Eu am rămas extrem de integrat de poziţia doamnei Weber, care a răspuns, la întrebarea de ce nu a atacat la Curtea Constituţională, că nu a văzut şi eu cred că nu a văzut pentru că i s-au umflat ochii de plâns când a fost ameninţată că o schimbă de la conducerea Avocatului Poporului.

ADVERTISEMENT

Nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista.

Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limită de vârstă cunoscută”, a mai spus fostul ministru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!