News

Ce pensie încasează lunar Gelu Voican Voiculescu! El i-a condamnat la moarte pe Elena şi Nicolae Ceauşescu

09.04.2019 | 12:20
Ce pensie incaseaza lunar Gelu Voican Voiculescu El ia condamnat la moarte pe Elena si Nicolae Ceausescu

Gelu Voican Voiculescu se află în centrul atenției în aceste zile, după ce a fost trimis în judecată în Dosarul Revoluției. Recent, s-a aflat și ce pensie încasează lunar cel care a făcut parte din completul care a decis ca Nicolae și Elena Ceaușescu să fie executați.

Gelu Voican Voiculescu a avut o carieră politică în anii 90

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracțiuni contra umanității în Dosarul Revoluției, alături de Ion Iliescu. Procurorii spun despre inculpații din cadrul acestui dosar controversat că au dezinformat în aparițiile publice și că prin acțiunile lor au contribuit la instalarea “psihozei teroriste”, care a dus la moartea a numeroși oameni în decembrie 1989.

Voiculescu a avut parte de o carieră politică impresionantă după căderea regimului comunist, iar acest lucru îi aduce acum o pensie considerabilă. Fost vicepremier în guvernul provizoriu al lui Petre Roman, el a mai fost senator de Buzău între 1990 și 1992, iar ulterior a ajuns ambasador al României în Tunisia și Maroc.

Gelu Voican Voiculescu, alături de Ion Iliescu și Petre Roman. Toți sunt inculpați în Dosarul Mineriadei

Care este pensia lui Gelu Voican Voiculescu

Astfel, grație activității ale, Gelu Voican Voiculescu primește lunar o pensie de 1.920 de lei, scrie bugetul.ro. Anul trecut, pentru funcția de consilier, el primea și un salariu de 2.640 de lei. Acesta fusese angajat ca Guvern în funcția de consilier al  Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor.

Gelu Voican Voiculescu a avut o participare activă în evenimentele din decembrie 1989, care au culminat cu părbușirea regimului comunist din România. Din postura de delegat al Frontului Salvării Naționale, el a participat la procesul de la Târgoviște al soților Ceaușescu, în urma căruia aceștia au fost condamnați la moarte. El s-a ocupat și de înhumarea fostului cuplu prezidențial.

Voiculescu mai este inculpat și în dosarul Mineriadei, pentru infracțiuni contra umanității, alături de Virgil Măgureanu, Ion Iliescu și Petre Roman.