Life

Ce pensie primea Benone Sinulescu după 50 de ani de carieră muzicală

Cu ce pensie s-a ales Benone Sinulescu după mai bine de 50 de ani de carieră muzicală? Suma nu este una mare. Pe lângă pensie, artistul mai primea o sumă de bani aferentă unei decorații.
19.11.2021 | 11:20
Ce pensie primea Benone Sinulescu dupa 50 de ani de cariera muzicala
Benone Sinulescu nu are o pensie foarte mare din partea statului român
ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu primea o pensie modestă din partea statului român, în ciuda celor peste 50 de ani în care a încântat publicul cu spectacolele sale.

Folcloristul avea parte de o pensie sub 2.000 de lei din partea statului, însă nu era singura sa sursă de venit.

ADVERTISEMENT

Benone Sinulescu, pensie de 1.600 de lei

Benone încasea în jur de 1.600 de lei din partea statului român. Pe lângă această sumă, artistul mai primea 1.100 de lei datorită unei distincții pe care a primit-o în anul 2002 din partea fostului președinte al României, Ion Iliescu.

Puțini știu că nea Beny a fost onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a. Distincția i-a fost oferită ca o recunoaștere a talentului său muzical și ca o apreciere a faptului că a fost unul dintre promotorii valorilor culturale românești, în special a muzicii folclorice.

ADVERTISEMENT

Un alt premiu i-a fost oferit în anul 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer pentru „arta spectacolului”.

Cu toate acestea, Benone Sinulescu a știut cum să-și gestioneze câștigurile din muzică în toți anii. Cântărețul își luase mai multe case în orașe diferite. Pentru un spectacol de 45 de minute, Benone lua în ultima vreme în jur de 1.500 de euro, iar pentru deplasările în străinătate, cu câteva sute de euro în plus.

ADVERTISEMENT

Soția lui rămâne cu toată averea

Interpretul de muzică folclorică are case în București, Buzău și Arad, acolo unde era stabilit de ceva vreme.

O singură persoană va moșteni toată agoniseala de-o viață a folcloristului. Potrivit testamentului pe care l-a scris încă din anul 2014, Benone Sinulescu îi lasă moștenirea soției sale, Elena. Ea a fost alături de el în toți anii de glorie, la bine, dar și la greu.

ADVERTISEMENT

Elena Sinulescu nu doar că rămâne cu casele, dar și cu veniturile pe care artistul le-ar încasa din drepturile de autor, potrivit propriei sale declarații.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers…

Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme.

Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a mărturisit nea Beny în urmă cu mai mult timp, potrivit dcnews.ro.

 

ADVERTISEMENT