Life

Ce pensie primește Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România nu beneficiază de voucherele de 250 de lei

Ce pensie primește Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România nu beneficiază de voucherele sociale în valoare de 250 de lei.
26.09.2022 | 19:45
Ce pensie primeste Adriana Iliescu Cea mai batrana mama din Romania nu beneficiaza de voucherele de 250 de lei
Ce pensie primește Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu (84 de ani), cea mai bătrână mamă din România, are o pensie modestă, însă nu primește vouchere sociale, care au valoarea de 250 de lei.

Ce pensie primește Adriana Iliescu

În urmă cu mai bine de 17 ani, Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor după ce a devenit cea mai în vârstă femeie care a adus pe lume un copil, având aproape 68 de ani la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Fosta profesoară de literatură română este foarte mândră de fiica ei, Eliza Maria Bogdana, în vârstă de 17 ani. Adolescenta vrea să urmeze două facultăți și își dorește să profeseze în învățământ, la fel ca mama ei.

Adriana Iliescu nu are o pensie foarte mare, așa că trebuie să-și gestioneze bine finanțele, mai ales că Eliza are nevoie de diverse lucruri. Cele două locuiesc într-o casă modestă, dar cu tot ce au nevoie.

ADVERTISEMENT

De mai mulți ani, Adriana Iliescu are mai multe procese privind averea sa și speră ca totul să se termină cu bine. Fosta profesoară vrea ca totul să ajungă în posesia Elizei.

Autoarea a fost precaută și a făcut timp timp planuri pentru ca fiica ei să fie “acoperită” după ce mama ei nu va mai fi.

ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu îi lasă Elizei moștenire două apartamente, iar tânăra va rămâne în grija nașului său, care este și doctorul care s-a ocupat de fertilizarea in vitro.

Cea mai în vârstă mamă din România nu este mulțumită de pensia pe care o primește lunar. Cu toate acestea, este recunoscătoare că îi poate oferi fiicei sale ceea ce are nevoie.

ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu primește o pensie de profesor universitar, plus indemnizația de la Uniunea Scriitorilor. Este vorba despre o sumă lunară în jur de 2.000 de lei, din care cele două se descurcă cu cheltuielile, notează bzv.ro.

Adriana Iliescu nu primește vouchere sociale de 250 de lei

Adriana Iliescu nu beneficiază de voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni persoanelor vulnerabile. Cei care primesc astfel de vouchere pot achiziționa alimente și mese calde.

Fosta profesoară nu face parte din categoriile de persoane care ar putea beneficia de voucherele de 250 de lei.

De asemenea, Adriana Iliescu nu poate beneficia nici de ajutorul de 700 de lei, acordat din iulie.

Fiica Adrianei Iliescu, admisă la două facultăți

Fiica Adrianei Iliescu a fost admisă la două facultăți, așa că femeia are cu ce se mândri. Eliza a absolvit Colegiul Dimitrie Paciurea ca șefă de promoție și a luat examenul de Bacalaureat cu media 9,60.

Adolescenta a fost admisă la două facultăți diferite, Litere și Filozofie, din cadrul Universității din București.

“Sunt bucuroasă că Eliza a reușit la două facultăți cu profil uman.

O să facă ambele facultăți, normal, ce are? Sunt două Universități diferite din București. O să se deplaseze cu taxi și astfel o să ajungă de la una la alta. 

Acum, Eliza citește, se pregătește pentru facultate tocmai ca să nu fie luată prin surprindere.

Sunt tare mândră de mine și de fiica mea, iar când o văd cât este ambițioasă și își dorește mai mult și mai mult de la viață.”, a declarat Adriana Iliescu pentru click.ro.

ADVERTISEMENT