Life

Ce pensie primește, de fapt, Marina Voica de la statul român. Artista are o carieră de 50 de ani

Marina Voica (85 de ani) a dat cărțile pe față și a dezvăluit care este pensia pe care o încasează lunar de la statul român. Artista are o carieră de peste 50 de ani.
12.07.2022 | 16:01
Ce pensie primeste de fapt Marina Voica de la statul roman Artista are o cariera de 50 de ani
Ce pensie încasează Marina Voica după o carieră de 50 de ani: ”Am fost artist liber profesionist”. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cântăreața s-a retras de pe scena muzicală în urmă cu multă vreme, iar acum spune ce pensie primește, de fapt, de la statul român. Are o carieră lungă în spate și recunoaște că se mulțumește cu veniturile care-i intră în conturi.

Ce pensie încasează Marina Voica după o carieră de 50 de ani: ”Am fost artist liber profesionist”

Marina Voica are o carieră de 50 de ani pe scena muzicală, dar nu toate acestea nu primește niciun venit. Îndrăgita artistă nu încasează pensie de la statul român, însă are una de urmaș, pe care o primește după moartea soțului.

ADVERTISEMENT

A fost căsătorită cu medicul cardiolog Viorel Teodorescu, iar după moartea acestuia a ajuns să ia un venit lunar de circa 1.900 de lei. În plus, cântăreața, care a fost un artist liber profesionist toată viața, are și o indemnizație de merit.

Concret, vedeta primește de la Ministerul Culturii o indemnizație care se calculează în funcție de valoarea salariului minim brut pe țară. Acesta este înmulțit cu 3 ceea ce înseamnă că Marina Voica primește aproximativ 6.900 de lei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, această indemnizație nu este impozitabilă, interpreta pieselor Dor călător și Într-un colț de cafenea încasând lunar aproape 8.800 de lei. În plus, cântăreața se mulțumește cu veniturile care-i intră în conturile personale.

Marina Voica, mulțumită cu veniturile sale

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș. Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit.

ADVERTISEMENT

Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, a declarat Marina Voica în emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

Mai mult decât atât, solista susține că nu are niciun fel de regret pentru că a dus o viață cu bucurii și cu necazuri, dar mereu a răzbit. Este în continuare optimistă și încearcă să vadă lucrurile așa cum sunt, fără să se plângă.

ADVERTISEMENT