ADVERTISEMENT
News

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Miliardarul încasează o sumă mare de bani în fiecare lună

Miliardarul Ion Țiriac primește o pensie consistentă de la statul român. Fostul sportiv nu și-a ridicat însă niciodată banii.
Autor: Adrian Baciu | 20.07.2021 | 09:10
Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Miliardarul încasează o sumă mare de bani în fiecare lună
Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român. Miliardarul încasează o sumă mare de bani în fiecare lună. Sursa foto: hepta.ro

Ion Țiriac, românul aflat pe locul 2.238 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă, primește o sumă consistentă de bani, lunar, de la statul român.

ADVERTISEMENT

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român

Fostul tenismen, ajuns la 82 de ani, este un pensionar cu grad de colonel. Timp de două decenii, acesta a fost ofițer în Ministerul de Interne.

Miliardarul, care este cel mai bogat om din România, beneficiază de o pensie specială de care nu s-a atins. Suma este una mare, raportată la veniturile din țară, însă nu se compară cu situația materială a lui Țiriac.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la statul român, acestuia îi intră în cont, lunar, suma de 12.000 de lei. Din 1999, acesta nu s-a atins însă de acești bani, potrivit Impact.ro.

  • 1.5 miliarde de dolari este averea estimată a lui Ion Țiriac
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, profit de 300 de milioane de euro în pandemie

Cel mai bogat român ocupă locul 2.238 într-un clasament al celor mai bogați oameni, întocmit în 2021 de Hurun Report.

Ion Țiriac a urcat 38 de locuri față de 2020, când ocupa poziția 2.276. Afaceristul este singurul român din acest top, care cuprinde 3.228 de miliardari în dolari, provenind din 68 de țări.

ADVERTISEMENT

Ierarhia include un număr total de 3.228 de miliardari în dolari din 68 de țări. Veniturile lor sunt calculate în funcție de valoarea acțiunilor și a altor active deținute la 15 ianuarie 2021.

Ion Țiriac a criticat creșterea pensiilor cu 14% în 2020

Anul trecut, după ce guvernul Orban a anunțat că va majora pensiile cu 14% începând de la 1 septembrie, Ion Țiriac declara că nu înțelege decizia celor aflați la guvernare. Miliardarul era de părere că decizia ar fi complet nejustificată și a făcut o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand în funcție, acesta a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ‘Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta’. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

ADVERTISEMENT

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac pentru Gsp.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!