News

Ce pensie specială va încasa Augustin Lazăr după ce și-a depus actele de pensionare

03.05.2019 | 13:47
Ce pensie speciala va incasa Augustin Lazar dupa ce sia depus actele de pensionare

Augustin Lazăr este, în mod oficial, pensionar. După ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție, punând punct mandatului său, fostul procuror general s-a văzut nevoit să-și depună actele de pensionare.

Pensia uriașă pe care o va încasa Augustin Lazăr la pensionare

Mandatul lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului European s-a încheiat în urmă cu câeva zile,  pe 27 aprilie 2019. Acesta intenționa să continue în funcția de procuror general pentru încă trei ani, însă candidatura sa a fost respinsă de Tudorel Toader, ministrul Justiției la acea vreme.

Cererea de pensionare a fost aprobată de președintele României, Klaus Iohannis, astfel că Augustin Lazăr va încasa o sumă record. Este vorba despre aproximativ 27.000 de lei, bani ce vor intra lunar în contul fostului procuror general.

Augustin Lazăr a ieșit la pensie
Augustin Lazăr a ieșit la pensie

Dizidentul comunist Marin Iancu, șocat de pensionarea lui Augustin Lazăr

Printre cei mai aprigi contestatari ai fostului procuror general Augustin Lazăr se numără și Marin Iancu. Fostul dizident s-a declarat de-a dreptul șocat de decizia pensionării lui Lazăr, dar și de suma pe care o va primi acestuia. Prin comparație, Marin Iancu încasează o pensie lunară de 5.000 de lei, după mai bine de 50 de ani de muncă.

Întrebat despre ce i-ar putea transmite lui Augustin Lazăr, cunoscutul dizident comunist a afirmat că numai judecata divină i-ar mai putea aduce iertarea, în urma păcatelor comise. Este vorba despre acuzațiile conform cărora Augustin Lazăr ar fi fost torționar în perioada regimului comunist.

Vă rog să mă credeți că mi-a tot fost adresată această întrebare. Mă îngrozește mereu când o aud. Ce să îi doresc, să îi doresc să își mănânce pensia linistit. Numai biserica îl mai poate scăpa de păcate.  Am suferit eu, prietenii mei, rudele mele. Nu merită să îi doresc nimic” , a declarat Marin Iancu într-o emisiune televizată.

Doresc să clarific câteva aspecte despre primii ani ai carierei mele de procuror, am datoria față de opinia publică, colegii mei procurori și din respect pentru adevăr. -În ultimele zile câteva instituții de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le-am făcut mi-au pus etichete care să ma decredibilizeze ca magistrat, ca om, este prima dată în cariera mea de magistrat când se întâmplă asta. -Nu sunt ofițer, subofițer sau agent. Am făcut armata ca orice bărbat la vremea lui și sunt rezervist al armatei române la arma geniu, dacă aș fi fost la o altă structură, ce speculații s-ar putea face în această situație. Nu am nici un grad și nici o calitate Toate adeverințele despre activitatea sa se afla la CNAS, care atestă că nu am fost colaborator al fostei Securități Între 82-89 am fost procuror” , spunea Augustin Lazăr, în urmă cu ceva timp.

 

Tags: