News

GENIALII! Ce performanţă! Elevii români au obţinut medalia de argint şi menţiune la Olimpiada Geniilor de la New York

22.06.2019 | 14:41
GENIALII Ce performanta Elevii romani au obtinut medalia de argint si mentiune la Olimpiada Geniilor de la New York
Acești tineri au reușit performanțe impresionante la Olimpiada Geniilor. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă sistemul de învățământ al țării noastre nu traversează cea mai bună perioadă a sa, elevii români continuă să se facă remarcați, grație reușitelor pe plan extern. Protagoniștii celui mai recent caz de acest gen sunt tinerii care fac parte din cele două echipe de robotică ale Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Cine sunt elevii care au obținut performanțe extraordinare la Olimpiada Geniilor

Aceștia au luat parte la Olimpiada Geniilor, un concurs organizat anual de Oswego State University of New York, pentru cei mai străluciți dintre elevii pasionați de robotică. Liceenii români nu s-au mulțumit doar cu simpla prezență la una dintre cele mai prestigioase competiții de profil, reușind să obțină performanțe impresionante.

Vorbim, așadar, despre echipa formată din Alexandru Toader, Raffaelli Ispas și Alexandru Mocanu, toţi fiind elevi în clasa a X-a a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, care au câștigat medalia de argint, în vreme ce echipa formată din Andrei Preda, Radu Pogonariu și Dragoș Voinea, a obținut mențiune la Olimpiada Geniilor.

Mesajul publicat de reprezentanții liceului, pe rețelele de socializare. Sursa foto:Facebook
Mesajul publicat de reprezentanții liceului, pe rețelele de socializare. Sursa foto:Facebook

Ce spun reprezentanții liceului din Capitală

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții unității de învățământ din Capitală, care nu au putut rata ocazia de a se mândri cu realizările deosebite ale elevilor săi. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook dedicată liceului, componenții celor două echipe de robotică au primit felicitări și, totodată, cuvinte de laudă pentru „perseverența și seriozitatea” de care au dat dovadă.

Cele două echipe de robotică ale Liceului Teoretic Internațional de Informatică București, Imagine Robots si Quantum Robotics, au reușit să dea dovadă în această săptămână de perseverență și seriozitate, câștigând astfel medalia de argint și mențiune onorabilă la Genius Olympiad în New York, SUA” , au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, pe respectiva rețea de socializare.

Tags: