Fotbal international

Ce performanță! Union Berlin a promovat în Bundesliga pentru prima dată în istoria clubului!

28.05.2019 | 01:59
Ce performanta Union Berlin a promovat in Bundesliga pentru prima data in istoria clubului

Union Berlin a promovat pentru prima dată în Bundesliga în istoria de 53 de ani a clubului. Micuța echipă din Berlin a trecut de Stuttgart în barajul de menținere/promovare în prima ligă. 

Union Berlin a promovat în Bundesliga

Interesant este că Union a promovat fără să câștige, remizând 2-2 în deplasare, iar apoi remizând 0-0 pe teren propriu, într-un meci dominat autoritar de oaspeți. Chiar și așa, Union s-a calificat datorită celor două goluri înscrise în deplasare.

Echipa este antrenată de Urs Fischer, fostul antrenor al lui Basel, care a cucerit două titluri în Elveția în perioada 2015-2017. Union Berlin nu are niciun jucător cunoscut publicului larg în lot, astfel că în această vară e nevoită să facă investiții masive pentru a spera că va evita retrogradarea în următorul sezon.

În schimb, pentru Suttgart, retrogradarea în Bundesliga 2 reprezintă un dezastru financiar neașteptat, șvabii pornind favoriți inițial la câștigarea acestui baraj. De altfel, Stuttgart este un club important în fotbalul german, cucerind de-a lungul timpului cinci titluri și trei Cupe naționale.

Hannover și Nurnberg sunt celelalte două echipe care au retrogradat din Bundesliga la finalul acestui sezon, iar din Bundesliga 2 au mai promovat Koln și Paderborn. Stuttgart se va reîntâlni în liga secundă cu o altă echipă de tradiție, Hamburg.