News

Ce petreceri sălbatice organiza Nicu Ceaușescu! Fiul dictatorului ar fi împlinit 70 de ani

Ce petreceri sălbatice organiza Nicu Ceaușescu, fiul preferat al cuplului Nicolae și Elena, fiu care ar fi împlinit pe 1 septembrie 70 de ani.
03.09.2021 | 11:28
Ce petreceri salbatice organiza Nicu Ceausescu Fiul dictatorului ar fi implinit 70 de ani
Nicu Ceaușescu a fost al treilea copil al soților Nicolae și Elena Ceaușescu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost vremuri grele pentru români după ce la finalul anului 1981, Nicolae Ceaușescu a anunțat că Republica Socialistă România are un obiectiv clar, și anume, să-și plătească toate datoriile externe. Totul se întâmpla pe 16 decembrie și în doar câteva zile, țara avea să se schimbe din temelii. Cel mai iubit fiu al poporului și-a motivat decizia și a transmis că dacă se reușește plata, atunci țara devine singura din lume fără datorii.

Și după ani înfiorători, pe 12 aprilie 1989, Nicolae Ceaușescu a ieșit în fața poporului și a explicat calm că planul era îndeplinit. Cu toate acestea, situația nu avea să se schimbe deloc în bine și totul a culminat cu Revoluția din decembrie.

ADVERTISEMENT

Ce petreceri sălbatice organiza fiul lui Nicolae Ceaușescu!

Opt ani de zile românii au învățat să trăiască din nimic. Ceaușescu a raționalizat alimentele de bază, magazinele erau goale, în case frig și curentul electric, de multe ori, un lux. Cel puțin pentru oamenii de rând, oameni nevoiți să improvizeze și să aștepte vremuri mai bune.

Nu toată lumea a dus-o rău și printre privilegiați n-avea cum să nu se afle și Nicu Ceaușescu, fiul cuplului prezidențial. „Prințișorul”, așa cum a fost poreclit de apropiații familiei, participa sau organiza petreceri scandaloase pentru acele timpuri, petreceri în care mâncarea și băuturile scumpe își aveau rolul lor.

ADVERTISEMENT

Despre un astfel de moment a scris și Mihai Pacepa, fostul şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu. A făcut-o în cartea sa, Orizonturi Roșii, carte în care a povestit cum se punea la cale țara în petreceri încărcate de alcool, orgii culinare și sex.

De exemplu, când Ștefan Andrei a ajuns ministru de Externe, petrecerile printre nomenclaturiști au devenit o obișnuință. Acestea aveau loc regulat și se transformau în adevărate paranghelii la care participau numai numele grele ale momentului. Nicu Ceaușescu se afla în fruntea listei și părea să aibă voie să facă tot ce dorește, indiferent de consecințe.

ADVERTISEMENT

„Ambasadorii și alți diplomați îi trimiteau de asemenea delicatese în valize diplomatice: homari, stridii și alte fructe de mare la gheață, precum și lăzi cu vin. S-a ajuns până într-acolo, încât primea anumite delicatese în fiecare zi de la cutare sau cutare ambasadă. Curând, Andrei a început să ofere dineuri exotice pentru prietenii apropiați, în fiecare săptămână, într-una dintre casele de oaspeți oficiale ale CC al PCR”, scria Mihai Pacepa.

Cum se comporta Nicu Ceaușescu la petreceri

Momentul în care Nicu Ceaușescu s-a îmbătat și a urinat pe stridii, îndemnându-i pe petrecăreți să le mănânce, acum că le-a pus „condimente”, a fost îndelung comentat și dezbătut. Cei din anturajul fiului președintelui României de atunci au contestat informația și au transmis că acesta mai avea episoade bahice, dar nu se ajungea până la un asemenea nivel.

ADVERTISEMENT

Culmea, Pacepa a notat că după ce s-a terminat petrecerea, Nicu Ceaușescu a agresat o chelneriță, căreia i-a sfâșiat bluza și i-a spus: „Vreau să te regulez aici. Pe masa asta, curvo”. Autorul nu a mai oferit detalii și a preferat să încheie capitolul.

De altfel, despre Nicu Ceaușescu s-a spus că nu s-a oprit din petrecut nici după căderea comunismului. La puțin timp după ce a ieșit din închisoare, acesta și-a reluat obiceiurile. Oamenii din jurul lui au transmis că a fost foarte afectat de felul în care părinții lui și-au găsit sfârșitul și și-a înecat amarul și supărarea în cantități mari de alcool.

La o petrecere a fost și cu câteva zile înainte să moară, la Roma, acolo unde prietenii i-au făcut o surpriză și i-au oferit un tort cu secera și ciocanul pe el. Nicu Ceaușescu ar fi gustat gluma, dar starea lui de sănătate nu era una deloc bună.

După episodul din Italia, al treilea fiu al familiei Ceaușescu s-a întors la București, unde a fost sărbătorit din nou, pe 1 septembrie, de data aceasta pentru ziua lui de naștere. La nici două săptămâni, acesta a mai mers la un alt eveniment, după care boala lui s-a agravat.

Ce s-a întâmplat cu Nicu Ceaușescu după Revoluție

Interesant este că după ce a fost numit în funcția de prim-secretar al organizației PCR Sibiu către sfârșitul regimului comunist din România, Nicu Ceaușescu a fost considerat un potențial succesor în funcție al tatălui său. Revoluția din 1989 avea să dea peste cap toate planurile familiei. A fost arestat și condamnat la închisoare. În cele din urmă, avea să fie eliberat pe motive medicale.

Vă readucem aminte că pe 22 decembrie 1989, mașina în care se afla a fost oprită la intrarea în Capitală. Nicu Ceaușescu a ajuns în studioul 4 al Televiziunii Române după ce fusese înjunghiat în burtă. Se zvonea că la Sibiu se trăgea cu tunul în oameni și că a luat copii ostatici.

Acuzat inițial pentru genocid, omor deosebit de grav și subminare a economiei naționale, Nicu Ceaușescu a fost condamnat la doar cinci ani pentru nerespectarea regimului munițiilor și armelor de foc. A fost considerat responsabil de moartea a 102 persoane la Sibiu, în zilele Revoluției.

Pe 16 septembrie 1996, la 45 de ani a fost internat de urgență la Spitalul Clinic Universitar din București cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene și ciroza hepatică cronică. Mai mulți prieteni i-au sărit în ajutor și au încercat să-l salveze.

A fost transferat la o clinică în Austria, dar, în ciuda tuturor eforturilor, a decedat în spitalul Allgemeines Krankenhaus der Stadt din Viena în septembrie 1996. A fost înmormântat trei zile mai târziu la Cimitirul Ghencea-Civil, cu tricolorul pe sicriu.

ADVERTISEMENT