Fotbal international

Ce pierdere pentru Liverpoool: Thiago Alcantara are coronavirus și va lipsi cel puțin două săptămâni!

29.09.2020 | 23:15
Ce pierdere pentru Liverpoool Thiago Alcantara are coronavirus si va lipsi cel putin doua saptamani
ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara este exact ceea ce avea nevoie Liverpool, iar jucătorul deja s-a integrat în echipa lui Klopp și a impresionat de la primul meci, în derby-ul cu Chelsea Londra.

Însă Alcantara a fost depistat pozitiv cu coronavirus, iar mijlocașul spaniol a intrat în izolare conform protocolului, după ce a lipsit în derby-ul cu Arsenal, câștigat de cormoni cu 3-1, acuzând o indispoziție.

ADVERTISEMENT

Transferat de la Bayern Munchen pentru 30 de milioane de euro, Thiago a debutat pentru Liverpool în etapa a doua, în meciul cu Chelsea și a scris istorie chiar de la primul meci, după ce a doborât recordul de pase într-un meci de Premier League, chiar dacă a jucat doar 45 de minute.

75 de pase complete în doar 45 de minute, record absolut pentru Premier League

75 de pase complete a reuşit Thiago în primele sale 45 de minute jucate în tricoul lui Liverpool. Mai mult decât orice alt fotbalist de la Chelsea în tot meciul. Şi mai mult decât orice alt fotbalist, în istoria campionatului Angliei.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a oferit explicații pentru absența lui Alcantara la finalul meciului cu Arsenal și a spus că jucătorul nu este încă pregătit fizic, neștiind adevăratele probleme ale jucătorului: ,,Încă nu este în formă. Dar, după pauza internaţională, sigur va fi pregătit”, a declarat antrenorul Jurgen Klopp care nu știa încă situația fotbalistului.

Thiago Alcantara a decis să facă public faptul că este infectat, iar Liverpool a făcut anunțul pe contul oficial de twitter. Suporterii „cormoranilor” nu au primit foarte bine această veste, fiind speriați că și alți jucători ar putea fi infectați.

ADVERTISEMENT

Depistat pozitiv la testul COVID 19, Thiago Alcantara va lpsi cel puțin două săptămâni

Se pare că suporterii lui Liverpool nu trebuie să fie foarte îngrijorați, starea mijlocașului fiind una bună, conform medicului echipei, Jim Moxon: ,,Este alegerea fiecăruia de a anunța public rezultatul unui test pentru coronavirus. Noi am urmat regulile cu strictețe iar Thiago este OK. El va intra în carantină și sperăm că ni se va alătura cât mai repede”, a declarat acesta.

Liverpool, campioana en titre a Angliei, şi-a continuat parcursul fără greşeală de la debutul acestui sezon, cu o victorie, 3-1, cu Arsenal, în etapa a 3-a din Premier League, iar noua achiziție Diogo Jota, a făcut și el un meci excelent la debut și a înscris.

ADVERTISEMENT

Liverpool şi Arsenal se vor reîntâlni joi, de la 21:45, pe aceeaşi arenă, în optimile de finală ale Cupei Ligii, însă Thiago Alcantara probabil va rata următoarele meciuri, mai ales că nu se va putea antrena cu coechipierii săi. Cel puțin două săptămâni va fi perioada pentru care mijlocașul spaniol va fi indisponibil.

ADVERTISEMENT