Life

Ce poreclă avea Dan Bittman în liceu și cum a fost primul concert: “Cântam fals”

Dan Bittman a vorbit despre primul concert pe care l-a susținut în liceu alături de trupa Blitz. Solistul recunoaște că acel spectacol a fost un dezastru.
16.03.2022 | 15:05
Ce porecla avea Dan Bittman in liceu si cum a fost primul concert Cantam fals
Ce poreclă avea Dan Bittman în liceu. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Bittman este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, cu o carieră de aproape 40 de ani. Într-un interviu acordat unui post de radio, acesta a vorbit despre reacția publicului atunci când a urcat pentru prima dată pe o scenă, despre familie, dar și despre un moment din carieră pe care ar dori să îl poată schimba.

Ce poreclă avea Dan Bittman în liceu și cum a fost primul concert: “Cântam fals”

Peste câteva zile, Dan Bittman va împlini 60 de ani, iar 40 de ani i-a dedicat muzicii. În cadrul unui interviu acordat celor de la Radio România, artistul și-a reamintit de prima experiență trăită pe scenă. Se întâmpla la începutul anilor ’80, iar trupa se numea Blitz.

ADVERTISEMENT

“A fost un dezastru, normal. Cum este mereu când te urci nepregătit pe o scenă. Dar, a fost un imbold. Cântam foarte, foarte fals, foarte prost și lumea reacționa. Unii. Să nu generalizez.

Unii au fost dezamăgiți, alții nu, dar uite așa încet, încet mi-am văzut de drum”, a spus cântărețul în emisiunea Între Prieteni de la Radio România. 

ADVERTISEMENT

Dan Bittman a fost mereu un bărbat foarte curtat, iar lucrurile nu stăteau diferit nici în perioada în care era la liceu. Acesta a dezvăluit ce poreclă primise.

“Mama îmi spunea Pușu. Cei care îmi erau colegi de școală știau”, a dezvăluit artistul.

Bittman a făcut dezvăluiri și despre părinții săi. Mama sa a fost doctor, iar tatăl său inginer electronist. Amândoi au lucrat la Radio România, iar mai târziu și solistul a fost angajat pentru o perioadă la același post de radio.

ADVERTISEMENT

“Mama a fost medic aici. A fost un medic apreciat din ce știu eu. Și tata a lucrat aici în radio. A fost inginer electronist și angajat la Radio România prin anii ’50”, a mai spus artistul.

Artistul recunoaște că există momente în cariera sa pe care ar dori să le schimbe.

“A fost un moment în 1990 când am ajuns în Anglia la Londra și ala a fost un moment foarte bun pentru noi. Au venit minerii și ne-au stricat calculele cam pentru 30 de ani. Atunci ni s-a propus să rămânem acolo. Ne-au spus ‘chiar dacă ajungeți să culegeți frunze în parc mai bine stați aici'”, a mai dezvăluit Dan Bittman la Radio România.

ADVERTISEMENT
Tags: